De Alblas verslaat VVAC opnieuw | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Cruciaal moment in de derby, waarop de bal niet op de stip ging maar wel op de stip had gemoeten.
• Cruciaal moment in de derby, waarop de bal niet op de stip ging maar wel op de stip had gemoeten. (Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal)

De Alblas verslaat VVAC opnieuw

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

OUD-ALBLAS • De streekderby tussen De Alblas en VVAC was er niet eentje om van te genieten. Daar had de thuisploeg verder maling aan. De 1-0 zege op VVAC werd groots gevierd bij De Alblas. De Souburghbewoners waren maar wat toe aan een driepunter. "Dit hadden we hard nodig, ja", beaamde doelpuntenmaker Laurens Barnhoorn.


Hij startte overigens op de bank. "Thuis willen we op de helft van de tegenstander spelen en dan heb je meer aan Richard van de Berg in de spits", legde de rappe aanvaller uit. De op de linkerflank spelende Mike Jongeneel moest echter na een halfuur spelen het veld verlaten en Barnhoorn kwam erin.

Onderkant lat
In die fase leek VVAC overigens de wedstrijd naar zich toe te gaan trekken. Er was nog nauwelijks iets gebeurd toen Jesse de Bruin vanuit het niets kon uithalen en de bal tegen de onderkant van de lat uiteen spatte. Even later kreeg Joran Houweling de bal vanuit de kluts mee en kreeg een enorme mogelijkheid om te scoren. Doelman René de Ruiter was in vorm en keerde zijn inzet.

Uit de hoekschop die volgde wist cornernemer Tom den Besten de bal te ontfutselen bij Tijmen de Jong. Met meer geluk dan wijsheid wist De Ruiter ook het daarop volgende schot uit het doel te houden. De keeper deed dit door per ongeluk op de bal te gaan zitten.

De Alblas stelde daar weinig tegenover. Eén keer leek Van de Berg door te stomen op het doel van Mathijs de Hoop na een verre uithaal van De Ruiter. Junior Gert Stuij zat eerst mis, maar wist de spits van De Alblas alsnog te stuiten. Verder bleven de wapenfeiten van de gastheren voor rust beperkt tot een schot van Tom van Reeuwijk.

Meedogenlozer
Er was amper een minuut gevoetbald in de tweede helft of de enige treffer van de dag lag er al in. "Stefan Bakker legde de bal heerlijk af" herinnerde Barnhoorn zich. "Van verzorger Huibert de Sprong moest ik meedogenlozer afdrukken, dus dat heb ik maar gedaan. Alles zat in dat schot. Binnenkant paal viel de bal erin, echt heerlijk."

Strafschoppen niet gegeven
VVAC kon in de achtervolging, maar was niet bij machte om De Alblas de wil op te leggen. Er werden wel wat kansen gecreëerd, maar echt gevaarlijk werden de Putbewoners niet. Tweemaal maakte VVAC wel aanspraak op een strafschop, echter wilde scheidsrechter Rinus Struik hier niet aan.

Niet capabel
"We zijn niet capabel genoeg om een wedstrijd naar onze hand te zetten", besefte VVAC-trainer Miguel Munoz. Zijn ploeg krijgt sowieso de laatste jaren in de streekderby tegen De Alblas het deksel op de neus. "We hebben in de eerste helft even een goede fase gekend met een paar prima mogelijkheden. Maar zij stonden in de overlevingsmodus en daar gingen wij in mee. Jammer."

VVAC rekende zich al een beetje rijk en hoopte reeds voor de winterstop van degradatiesores verlost te kunnen zijn. "Dit zijn de wedstrijden waarin we de punten moeten halen. Dan hadden we echt van de degradatiezone kunnen weglopen. Nu was de overgang van kunstgras naar dit veld wel enorm, maar we moeten ook eerlijk zijn: we hebben het gewoon slecht gedaan."

Onrustig
Junior Visser had bij De Alblas nog niet veel overwinningen meegemaakt. "Het bevalt me hier wel, vooral als je wint", verzekerde de van Alblasserdam overgekomen middenvelder. "Ik speel hier veel, dat is wel prettig."

Bovendien maakte hij iets nieuws mee. "Normaal komen we in de tweede helft slecht uit de kleedkamer, zoals tegen Lekkerkerk en Schoonhoven. Nu was dat eens andersom. Er verzaakte vandaag niemand."

Punten tellen
John den Dunnen interesseerde het maar weinig dat er van het spel niet veel viel te genieten. "De drie punten was het enige dat telde", gaf de trainer van De Alblas aan. "VVAC had wat goede uitslagen neergezet en daar was ik wel van onder de indruk. Maar het is eigenlijk net zo'n ploeg als wij hebben."

Hij liet Barnhoorn op de bank starten omdat de aanvaller wat ongelukkig was in de afronding. "Hij was iets te onrustig. Van de Berg was fit genoeg voor een uur en dan heb je een prettig aanspeelpunt."

Den Dunnen beseft: "Dit hadden we nodig. Hier ga ik wel even van genieten."

Marco van Vlijmen
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Alblasserwaard / Klaroen.nl
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup