Logo regio-voetbal.nl
• Tricht - Roda Boys (2-3).
• Tricht - Roda Boys (2-3). (Foto: Gerald van Zanten)

Winnend Roda Boys maakt het zichzelf nog onnodig moeilijk

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

AALST • Roda Boys wist zaterdag de tweede opeenvolgende zege te boeken. Ondanks het feit dat de ploeg van trainer Frank Brands het zich in de slotfase nog onnodig moeilijk maakte, wonnen zijn manschappen op bezoek bij Tricht met 2-3.


Na een rommelige eerste tien minuten, nam Roda Boys het heft in handen. De formatie uit Aalst creëerde kansen en zag daar via Nils Loef en Armand Selmani twee doelpunten uit voortkomen. Bij rust probeerde Brands zijn ploeg met een peptalk op scherp te zetten: "Ook al zou Tricht wat meer opportunistisch gaan voetballen; wij moesten in de tweede helft op dezelfde manier doorgaan. Gefocust blijven voetballen."

Daaraan werd echter geen gehoor gegeven. "Na twaalf seconden in de tweede helft lag de 1-2 binnen, omdat we twee keer halfslachtig ingrijpen. Een moment om lering uit te trekken, maar daar waren we natuurlijk niet gelukkig mee."

Billenknijpen
In de periode die volgde hield Roda Boys-doelman Paul van den Elzen zijn ploeg op de been, waarna Jarno van Vuuren met een goede individuele actie de 1-3 aantekende. Er leek geen vuiltje aan de lucht – er kwamen zelfs nog kansen op de 1-4 en 1-5 – maar toch werd het vijf minuten voor tijd nog spannend, toen Tricht voor de 2-3 zorgde.

Daarmee brak een eindfase van billenknijpen aan voor Brands en de zijnen: "We brengen onszelf daarmee onnodig in de problemen. Het werd te onrustig, terwijl we juist geduldig hadden moeten blijven voetballen. We hadden nog zomaar vier of vijf keer alleen voor de keeper moeten komen, maar zijn ook te slordig in de countermogelijkheden. Zij kregen nog één goede kans, maar die ging er gelukkig niet in. Al moet ik wel zeggen dat we echt hebben geknokt om dit resultaat over de streep te trekken."

Stijgende lijn
Daarmee heeft Roda Boys zeven punten vergaard uit de laatste drie wedstrijden. Een opsteker, vindt Brands: "Vanaf Heukelum-uit zit er duidelijk een stijgende lijn in - met tussendoor een mindere wedstrijd tegen Pelikaan – maar je ziet in alles een stijgende lijn. Nu betaalt dat zich uit in resultaat. En dat is de beste doping."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup