GRC 14 knokt zich met gouden wissel Henri Versteeg naar knappe 1-0 tegen Papendrecht | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• GRC 14 - Papendrecht (1-0).
• GRC 14 - Papendrecht (1-0). (Foto: Jan Noordlandt)

GRC 14 knokt zich met gouden wissel Henri Versteeg naar knappe 1-0 tegen Papendrecht

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

GIESSEN/RIJSWIJK • Het zag er niet naar uit, maar GRC 14 knokte zich in de slotwedstrijd voor de winterstop nog knap naar een driepunter tegen Papendrecht. Invaller Henri Versteeg was het goudhaantje met de 1-0.


Er klonk luid gejuich bij GRC 14 nadat het de 1-0 winst tegen Papendrecht over de streep had getrokken. Verantwoordelijke Henri Versteeg werd geknuffeld. De van een lange blessure terug komende invaller stond amper twee minuten in het veld of hij haalde de trekker over voor GRC 14 met de winnende 1-0.

Versteeg liet zich de knuffels en de schouderklopjes welgevallen. "Het was een lekkere invalbeurt", lachte Versteeg, die de nodige ellende kende en een paar weken geleden weer een terugslag kreeg. "Ik stond er een paar minuutjes in en ik kreeg de bal voor mijn voeten en drukte af. De goal zat er lekker in en lekker drie punten", lachte de matchwinnaar. "Jammer dat we niet naar de kant van de aanhang speelden, dan had ik nog even in de netten kunnen gaan hangen."

"Het gaat de goede kant op met mij, met pieken en dalen. Ik moet het rustig opbouwen, want ik heb nog wel reactie. Nu voel ik het ook wel. Dit is echt nog de max, dat ik een halfuurtje kan spelen."

Heer en meester
Makkelijk had GRC 14 het tegen Papendrecht niet gehad. De gasten waren de eerste helft heer en meester, al was de eerste mogelijkheid wel voor GRC 14. Max Opsteeg schepte de bal echter over het Papendrechtse doel.

Verder was het Papendrecht wat de klok sloeg. Keeper Pieter Muilwijk keerde een schot van Justin Beemsterboer en redde met een reflex de kopbal van Nick Kamerling. Na een kwartier had GRC 14 geluk dat het schot van Djerrel Saffignani op de paal spatte.

De druk van Papendrecht hield aan, maar keeper Pieter Muilwijk hield de thuisploeg op de been op de pogingen van Beemsterboer. Ook tegen een lang schot van Michael van Rooijen kreeg Muilwijk nog de vingertoppen.
 


Wapen
Na de rust kreeg GRC 14 wat meer vat op de tegenstander en zorgde het zelf ook voor wat dreiging. Het schot van Michael van den Oever ontbeerde kracht en van dichtbij werd een poging van Van den Oever nog uit het doel gewerkt. Tot trainer Piet Kruif besloot het wapen Henri Versteeg in te zetten. Versteeg stond amper in het veld of hij kwam in kansrijke positie. Schuin voor het doel vond het goudhaantje de lange hoek voor de 1-0.

Papendrecht was van de kook en twee minuten later verzaakte Ousmane Traore de wedstrijd in het slot te gooien. Dat gebeurde dus niet en het bleef spannend tot de laatste seconde. Het was alle hens aan dek voor GRC 14, dat met man en macht de krappe voorsprong vast hield. Nadat een laatste uithaal van Papendrecht naast het doel sloeg, was de belangrijke driepunter binnen.
 


Belangrijke zege
Trainer Piet de Kruif maakte een grote vreugdesprong. "Deze overwinning was heel erg belangrijk", stond de trainer van GRC 14 na te genieten. "We maken nu een mooi sprongetje op de ranglijst en hebben een beetje lucht. Zeventien punten bij de winterstop. Ik ben er superblij mee. We hebben bij Kloetinge en Montfoort flinke zeperds gehad, maar de wedstrijden tegen directe concurrenten winnen we. Met Henri Versteeg kwam er een frisse wind in en dan scoort hij zelf nog ook. Dat is natuurlijk prachtig. Van deze wedstrijd kan je de hele winter genieten. Het is zo belangrijk dat je de laatste wedstrijd voor de winterstop wint. Ik ben eigenlijk nog nooit zo blij geweest als vandaag."

In mineur
Bij collega Johan Sturrus van Papendrecht heerste de mineur. "Deze nederlaag komt hard aan, omdat ik het idee had dat we deze wedstrijd hadden kunnen winnen. De eerste helft was er nog niets aan de hand en waren we heer en meester. Na de rust was er eigenlijk ook nog niks aan de hand. We leiden dan dom balverlies op de rand van de zestien meter en het was de allereerste kans die GRC 14 kreeg en die schieten ze binnen. We hebben het gewoon niet goed gedaan de tweede helft", sipte Sturrus.

Nico van Es

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup