Ploeterend Sparta’30 op alle fronten afgetroefd door onstuitbaar GVV’63 | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Gijs van Tuijl - Gameren

Ploeterend Sparta’30 op alle fronten afgetroefd door onstuitbaar GVV’63

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ANDEL • Sparta'30 had zaterdag weinig tot niets in te brengen tegen een robuust GVV'63, dat verdiend de punten meenam naar Gameren met de 0-2.


Trainer Mark van Noorloos restte niets anders dan zich te schikken in de 0-2 nederlaag. Zijn ploeg was op geen enkele echte doelkans te betrappen geweest in het eenzijdige duel tegen het onstuitbare GVV'63.

"Het was een kansloze middag. Op alle fronten zijn we afgetroefd en we zijn geen moment in de wedstrijd geweest", moest de trainer van Sparta'30 bekennen. "We verloren alle duels en dat is ook een kwestie van spiermassa. We spelen met veel jonge jongens en dat is lastig. Als je dan ook nog slordig speelt en de verkeerde keuzes maakt, dan kom je niet in de wedstrijd. Dat zijn we ook geen moment geweest", stelde Van Noorloos, die nog even terug keek op de eerste seizoenshelft.

"Terugkijkend op de afgelopen maanden zijn die best wel moeilijk geweest voor ons, omdat we veel blessures hadden. We trainen hard en blijven ons best doen om ons te verbeteren. Een aantal jongens heeft zich ook goed ontwikkeld. Maar tegen een ploeg als GVV'63 kom je gewoon tekort."

Heft in handen
Vanaf het beginsignaal was GVV'63 de ploeg die het heft in handen nam. In hoog tempo werd de druk op het Andelse doel opgevoerd. In de tiende minuut werd een goal van Mathijs Libbers nog afgekeurd wegens buitenspel, maar het was uitstel van executie voor Sparta'30.

Tegen het kwartier was het echt raak. Jeffrey van der Meijden bracht de bal in de doelmond en Nick Ekelmans kopte de 0-1 binnen.

ervolgens probeerde Sparta'30 de pijlen meer naar voren te richten, maar de Andelnaren kregen werkelijk geen poot aan de grond bij de robuuste defensie van de gasten uit Gameren. Voor de aanvallers Anrico Visser en Lennard van Andel was er geen eer aan te behalen. De gasten bleven dreigender, al kopte Libbers een kopkans over. Ook Daniel Bouma zocht het Andelse doel te hoog.

Zelfde spelbeeld
Meteen na de rust claimde Sparta'30 nog wel een strafschop, nadat Lennard van Andel gehaakt werd binnen de zestien meter. De scheidsrechter trapte echter niet in het slimmigheidje van de Spartaan en wuifde de protesten weg.

Verder bleef het spelbeeld hetzelfde. Michel Kooijman meldde zich een paar keer voor een treffer. Ook Nick Ekelmans weigerde de trekker vanaf een meter over te halen. Nadat Kooijman een tweede poging nog naast schoot, was het bij de derde poging wel raak. Met gevoel stiftte Kooijman de 0-2 fraai over de Andelse sluitpost Brian Buskop in het Andelse doel.

Trainer Mark van Noorloos bracht nog wel twee jongkies in met Stijn de Boer en Ruben van Rijswijk, maar Sparta'30 speelde een verloren partij. De kaarten waren geschud en GVV'63 bleef proberen de uitslag nog wat meer cachet te geven. Jeffrey van der Meijden kreeg nog een beste kans, maar wist keeper Buskop niet te verschalken. Veel maakte het niet uit, want Sparta'30 had ook in de slotfase niets in te brengen.

Cruciaal potje
"Dit was voor ons toch een cruciaal potje om in de tweede periode mee te blijven doen. Het was een degelijk potje van ons. We hebben niks weggeven", kon GVV'63-trainer Denny van Geffen de vierde zege op rij noteren.

"We hebben er twee gemaakt en dat hadden er nog wel meer kunnen zijn, maar we hebben dik verdiend gewonnen", kon de trainer van GVV'63 melden. "We gaan nu met een lekker gevoel aan de kalkoen en op trainingskamp naar Spanje."

Met de winst staat GVV'63 nu alleen op kop in de tweede periode en op de ranglijst stegen de gasten uit Gameren naar de vijfde plaats.

Nico van Es

(foto's volgen)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup