Proxsys Cup: SVW opnieuw in de dubbele cijfers, ook Hardinxveld op schot

Wedstrijdverslagen Proxsys Cup 1.812 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO • In de poulefase van de Proxsys Cup staat vooralsnog geen maat op SVW. De streepjes wonnen vrijdagavond met 11-0 van Herovina. Hardinxveld haalde Lekvogels met maar liefst 12-1 neer.

SV Meerkerk – Altena 1-3
Op deze vrijdagavond na de kerst hadden SV Meerkerk en Altena de eer om af te trappen voor de tweede wedstrijd in poule B. Altena won haar eerste wedstrijd nipt van LRC, Meerkerk verloor de eerste wedstrijd met 4-2 van koploper Sleeuwijk.

Het leek even alsof de teams met hun hoofd nog bij kerst zaten, want de wedstrijd begon redelijk rustig. Op het eind van de eerste helft was het Altena dat gas begon te geven. Dit leidde tot een verdiende goal van Alexander McDermott kort voor de rust.

Na de rust was het ook vooral Altena dat de toon voerde. Maar toch deed ook Meerkerk alles wat het kon om de gelijkmaker te forceren. Maar doordat Meerkerk op zoek ging naar die gelijkmaker was het Altena dat profiteerde in de omschakeling. Het was Ali Mahamed die door middel van een snelle counter de 0-2 voor zijn rekening nam. Even later hetzelfde recept, weer was het Ali Mahamed die scoorde. De eretreffer van Meerkerk viel nog wel net voor het einde. Hiermee komt Altena op 6 punten en kan het samen met Sleeuwijk gaan strijden om de groepswinst.

SV Meerkerk: Daan van der Leun
Altena: Ali Mahamed (2x), Alexander McDermott

Herovina – SVW 0-11
Herovina en SVW gingen als eerste van poule C op voor hun tweede wedstrijd. SVW won haar eerste wedstrijd afgetekend met maar liefst 16-0 van HSSC'61, Herovina had het lastig tegen Schelluinen en verloor met 8-4. SVW wordt door velen als de titelkandidaat bij uitstek gezien en dus is de vraag, laten ze het ook vandaag zien tegen Herovina?

Herovina bood vanaf het begin goed tegenstand tegen de echte zaalvoetballers van SVW. Voor de rust waren het Naser el Mousati en Mounir el Ouazizi die voor SVW de kar trokken. Herovina verdedigde goed, maar het was de individuele klasse van SVW die bepalend was in het eerste bedrijf. Na de rust was het vooral het aantal opgelegde kansen dat SVW miste wat opvallend was. Maar goals vielen er natuurlijk ook. Uiteindelijk werden het er 11 voor de mannen in het blauw. Morgen speelt SVW tegen Schelluinen voor een plek in de kwartfinales, Herovina neemt het op tegen HSSC'61.

Herovina: -
SVW: Naser el Mousati (4x), Mounir el Ouazizi (3x), Hicham Farhou (2x), Enes Zencirkiran (2x)

HSSC'61 – Schelluinen 4-4
Schelluinen is gestart met een 8-4 winst tegen VV Herovina, waarbij HSSC'61 het flink te verduren had tegen SVW. Als Schelluinen wint staan ze in punten gelijk met SVW in de poule. HSSC'61 zal voor lijfbehoud moeten gaan om boven Herovina te eindigen.

De eerste goal is een hard schot dat met een hakje achter de keeper gewerkt wordt door Roy Stuiver. De wedstrijd blijft daarna aardig in evenwicht, waarbij Schelluinen iets meer kansen creëert dan HSSC. Fadelme Elonga is een aantal keren dichtbij een goal. Na een mooie loopactie van Roy Stuiver met dreiging tot schot wordt uiteindelijk Rida Assaban aangespeeld die hard en zuiver inschiet. Met een comfortabele 2-0 voorsprong smaakt het snelle slokje water lekkerder voor Schelluinen dan voor HSSC.

In de tweede helft brengt Koen Looy de spanning terug in de wedstrijd, 2-1. Kort daarna volgt een verdekt schot van Ferry Uittenbogaard, 2-2. Het gaat nu hard: schot op de paal door Schelluinen gevold door een goal van Fadelme Edonga via een afstandsschot, 3-2 voor Schelluinen. Dan weer Ferry Uittenbogaard die in de korte hoek schiet, de keeper had hem overigens wel mogen hebben, 3-3. Dan de mooiste goal van de wedstrijd: een mooie tiki taka goal door Menno de Keizer, 3-4 voor HSSC'61 dat nu opeens weer meedoet in de poule. Schelluinen helpt HSSC dan toch weer uit de droom via een punter van Jordy de Groot, waardoor het eindigt in een gelijkspel.

HSSC'61: Ferry Uittenbogaard (2), Koen Looy, Menno de Keizer
Schelluinen: Roy Stuiver, Rida Assaban, Fadelme Elonga, Jordy de Groot

Ameide – Vuren 1-4
Beide teams zijn derdeklasser en lijken op voorhand aan elkaar gewaagd. Toch heeft Vuren de betere papieren, omdat ze eerste wedstrijd hebben gewonnen. Ameide moet winnen, omdat ze de eerste wedstrijd hebben verloren van Hardinxveld.

De wedstrijd wordt geopend door een schitterende goal van Jarl Deurhof, een inglijder vlak voor de uitkomende keeper van Ameide. Toch kan Ameide de zaak verder dichthouden en eindigt de eerste helft in de kleinst mogelijke voorsprong voor de Vurenaren. Jarl Deurhof is de man van de eerste helft. Met een paar prachtige acties laat hij het publiek soms opveren.

In de tweede helft gaat de wedstrijd op en neer en worden de nodige kansen gemist. Dan weet Jarl Deurhof opnieuw een schitterende goal te maken, de bal bleef netjes in de goal hangen als bewijs van een prachtige actie. De mooie goals blijven vallen, nu is het Bjorn Paul die het doet. Vuren lijkt er patent op te hebben. Met een 0-3 voorsprong is voor Vuren de wedstrijd in de knip en rest Ameide de taak om een eretreffer te maken. Ameide zit er een aantal keren dichtbij, maar het vizier staat niet op scherp. Dan toch, vier minuten voor tijd, weet Sam Versluis toch het verschil tot twee goals terug te brengen. In de laatste minuut maakt Bas van de Vliet een einde aan alle illusies van Ameide. Met een droog schot bepaalt hij de eindstand op 1-4 voor Vuren, waardoor zij op 6 punten komen.

Ameide: Sam Versluis
Vuren: Jarl Deurhof (2), Bjorn Paul, Bas van de Vliet

Hardinxveld – Lekvogels 12-1
Net als de vorige wedstrijd in poule D een winnaar tegen een verliezer. Hardinxveld kan zich nog iets veroorloven, maar bij Lekvogels staat het water aan de lippen. Zij moeten deze wedstrijd winnen om zicht te houden op de kwartfinale.

Aan de illusies van Lekvogels komt ook vroeg een einde. Danny van de Bout opent de score voor Hardinxveld gevolgd door een lullige eigen goal van Jelle van Dam van Lekvogels. Dan weet Adi Jogic op aangeven van Johan Woltman er 3-0 van te maken. Na 10 minuten lijkt de wedstrijd dan al gespeeld. Op gelijkmatige wijze breidt Hardinxveld haar voorsprong uit naar 4-0 via een perfect uitgespeelde counter met als eindstation Lex de Gier. Binnen een minuut maakt Hardinxveld er 5-0 via opnieuw Danny de Bout.

In de tweede helft komt Robin de Kok op het scorebord, met een mooie schuiver maakt hij er alweer 6-0 van. Stijn van Reeuwijk heeft dan eindelijk de eer om de eerste goal namens Lekvogels in het toernooi te maken, 6-1. Ook hierna regent het nog goals aan Hardinxveld kant met een uiteindelijke 12-1 tot gevolg. Zij gaan morgen samen met Vuren uitmaken wie groepswinnaar wordt.

Hardinxveld: Danny van de Bout (3), eigen goal Lekvogels, Adi Jogic, Robin de Kok (2), Lex de Gier (3), Johan Woltman (2)
Lekvogels: Stijn van Reeuwijk

• SVW - Herovina (11-0).
• Altena - SV Meerkerk (3-1).