Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Alem bezorgt zichzelf net op tijd een goede herstart

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

KERK AVEZAATH • Het zijn drukke tijden voor Alem. Na het bekersucces tegen VOAB, waarin het de volgende ronde bereikte, moesten de mannen van trainer Ben Hoek zondag inhalen tegen Teisterbanders. Om in de race voor het kampioenschap te kunnen blijven moest er gewonnen worden. Daarin slaagden de Alemnaren, maar het was kantje boord.


Tot vijf minuten voor tijd werd er tegen een 1-0 achterstand aangekeken. Toen mocht penaltykiller Jens Steenbekkers zijn naam weer eens alle eer aan doen. Hij verzaakte vanaf elf meter niet: (1-1) en daardoor kantelde de wedstrijd waardoor in de extra tijd ook de andere twee punten in de knip konden glijden. Het was debutant Dylan Laponder (17) die de trekker overhaalde: 1-2.

Ondanks 'de late klassering' vond trainer Ben Hoek het een verdiende zege. "Niet op basis van kansen, maar op basis van balbezit en de punten tellen", luidde zijn evaluatie. "We waren alleen wat slordig, vooral in de passing en we hadden moeite met de fysiekheid van de tegenstander. Maar we wilden een goede herstart maken van de competitie en daarin zijn we geslaagd."

Debuut
Hoek was ook blij met nieuweling Dylan Laponder. De zoon van ex-profvoetballer en nu trainer John Laponder is overgekomen van Heerewaarden. "We hebben een samenwerkingsverband met Heerewaarden op het gebied van de jeugd en Dylan is nog jeugdspeler. Wij wisten dat hij het niet zo goed naar zijn zin had bij Heerewaarden. Het niveau is natuurlijk bij ons wat anders. Wij zijn blij dat hij nu bij ons speelt. Leuk voor hem en voor ons dat hij met een goal debuteerde."

Bekerkraker
Zondag werkt Alem het competitieduel met Herpinia af en dinsdag (28-1) wacht de de bekerkraker tegen zaterdaghoofdklasser Achilles Veen. Ben Hoek en zijn jongens zien er naar uit. "Benieuwd hoe we tegen Achilles spelen. We zullen ze rond de zestien proberen op te vangen. Misschien kunnen we voor een verrassing zorgen. Maar we moeten ook zorgen, ook zondag al, dat we alles heel houden."

Overigens staat de over te spelen uitwedstrijd tegen Cito gepland voor 1 maart.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup