• Schelluinen - VVAC (2-1).
• Schelluinen - VVAC (2-1). Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal

Ontlading enorm bij zege Schelluinen op VVAC

25 jan 2020, 19:09 Wedstrijdverslagen 1.014 keer gelezen

SCHELLUINEN • Schelluinen versloeg VVAC met 2-1 en schreef daarmee de eerste driepunter bij sinds 5 oktober. De Putbewoners hadden misschien meer verdiend, maar deze keer viel het een keer de kant van de blauwwitten op. Halverwege de competitie blijft het spannend op de onderste treden van 3C.

"Wat is dit lekker zeg!" klonk het bij de opgeluchte Niels den Haan. "Dit hadden wij wel even nodig. Er is een enorme druk van ons afgevallen." De Scaluunse aanvoerder had een belangrijke rol bij de winnende treffer door op links richting achterlijn door te stomen.

"Mijn tegenstander trapte in m'n schijnbeweging waardoor ik nog meer ruimte kreeg. Vervolgens zag ik dat mijn medespelers in positie stonden en zette ik voor. Laurens Lingen legde heerlijk terug waarna Erik Kerkhoven binnenschoot. Je merkte toen in heel de groep: hè, hè, eindelijk! Het kan dus wel."

Verdedigingsduo
Schelluinen kende een goede start aan de wedstrijd. Binnen zes minuten was het al raak voor Robin Peursem. De aanvaller zag hoe het jonge verdedigingsduo Jelle de Wit en Lennart Houweling opzichtig faalde en schoot knap binnen: 1-0.

Na een halfuur spelen dacht Niels den Haan die voorsprong verder te vergroten. Een vrije trap van 25 meter belandde via de muur tegen de onderkant van de lat en stuiterde uit het doel. "Volgens mij was de bal over de lijn, maar goed, dat is lastig waar te nemen."

Uitstekende aanval
VVAC nam al steeds meer het spel in handen en enkele minuten na die vrije trap was het 1-1. Een uitstekende aanval werd door Jurre den Besten, op aangeven van zijn oudere broer Tom, afgerond.

"Toen kregen we een mentaal tikkie", zag Schelluinen-trainer Philip den Haan. "VVAC had op dat moment het betere veldspel en wij waren overal een stap te laat."

Direct in het tweede bedrijf had VVAC'er Gert Stuij een uitgelezen mogelijkheid om binnen te schieten. In plaats daarvan legde hij af op Joran Houweling en kon Schelluinen er verdedigend uitkomen. Roy Stuiver was even later dicht bij een hernieuwde voorsprong voor de gastheren, waarna het op het uur raak was voor Kerkhoven.

Buitenspel?
Schelluinen kreeg diverse mogelijkheden om de trekker over te halen, maar ook aan de overzijde kwamen kansen. Zo schoot de jonge invaller Daan Kamperman (17) nipt voorlangs en scoorde Houweling zelfs kort voor tijd. Dit doelpunt werd echter afgevlagd wegens buitenspel.

"Dat was volgens mij onmogelijk", oordeelde VVAC-trainer Miguel Munoz. "Kamperman ging eerst een verdediger voorbij en legt vervolgens terug vanaf bijna de achterlijn. Een zure nederlaag, want ik denk dat we wel een punt hadden verdiend. Al kan ik er wel vrede mee hebben hoor."

• Schelluinen - VVAC (2-1).
• Schelluinen - VVAC (2-1).
• Schelluinen - VVAC (2-1).
• Schelluinen - VVAC (2-1).
• Schelluinen - VVAC (2-1).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Speelschema zaalvoetbaltoernooi om Proxsys Cup 1 uur geleden
Afbeelding
VV Dilettant en Bert Potuyt per direct uit elkaar 20 uur geleden
Afbeelding
LRC ontvangt Nivo Sparta, Lekvogels met Ton Delfgou naar Spijk Voorbeschouwing gisteren
Afbeelding
Denny van Geffen met NOAD’32 tegen Kerkwijk, GRC 14 krijgt hun oud-trainer Piet de Kruif op bezoek voorbeschouwing Altena 25 nov, 11:00
Afbeelding
Verschillende belangen bij Schelluinen-Papendrecht, volgende topper voor De Alblas bij SV Meerkerk voorbeschouwing Alblasserwaard 25 nov, 07:15
Afbeelding
Ton Delfgou tot einde van het jaar tussenpaus bij Lekvogels 24 nov, 22:13