Logo regio-voetbal.nl
BZC'14 - MVV58
BZC'14 - MVV58 (Foto: Michel Haubrich)

Sterk herstel van MVV’58 met 2-3 winst in Brakel

  •   589 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

METEREN – MVV'58 herstelde zich zaterdag knap van de ruime thuisnederlaag tegen NOAD'32. In Brakel werd langs de erg winderige Waaloever met 2-3 verdiend van fusieclub BZC'14 gewonnen. Een korte productieve periode al vroeg voor rust met twee goals van Morris van den Brink en één doelpunt van Twan de Kock volstond voor de kostbare Meterense zege.

Op het slechte veld langs de Waal was het zaterdag voor beide clubs mede door de harde wind erg lastig voetballen. Al na acht minuten kwam MVV'58 overigens met 1-0 achter. Een vrije trap van Arjan van der Linden verdween ook door een forse windvlaag ineens via de binnenkant van de paal achter de verraste keeper Jurre Grandia. Het herstel van MVV'58 was echter imposant. Tussen de dertiende en twintigste minuut scoorden de bezoekers met goed voetbal liefst driemaal.

Drie goals kort achtereen
Eerst rondde Meterens aanvoerder Morris van den Brink een vlotte combinatie met aangever en bliksemafleider Robin Jager goed af: 1-1. Drie minuten later nam MVV'58 al een 1-2 voorsprong. Na een verre trap van Cas Wilpstra bracht Robin Jager ditmaal Twan de Kock in stelling. De keeper van BZC'14 redde eerst nog maar in de rebound maakte Twan de Kock er met zijn tweede poging toch 1-2 van.

Weer vier minuten daarna liep MVV'58 dankzij een prachtig doelpunt zelfs tot 1-3 uit. Cas Wilpstra lanceerde met een verre vrije trap vanaf de middenlijn Morris van den Brink. Diep in het strafschopgebied bracht de Meterense captain de bal mooi onder controle en vervolgens schoot Morris van den Brink de bal ook nog eens schitterend in het doel: 1-3. MVV'58 kreeg met goed spel kansen genoeg om al in de eerste helft verder afstand te nemen van mededebutant BZC'14 maar het bleef 1-3 tot de rust.

Gemiste penalty
Ruim een kwartier na de thee werd Dominic Comerford neergelegd en kreeg MVV'58 een penalty. Morris van den Brink miste echter de riante kans op zijn derde doelpunt van de middag, want de keeper van BZC'14 stopte de strafschop. Ondanks beter voetbal van MVV'58 kon het daardoor zeven minuten voor tijd toch nog spannend worden toen spits Erik van Dalen na een dieptepass van de thuisclub voor 2-3 zorgde. Tijdens de spannende slotfase scoorde BZC'14 zelfs nogmaals maar die gelijkmaker werd door de scheidsrechter afgekeurd.

MVV'58 won dus met 2-3 en nam zo revanche voor de ruime thuisnederlaag die tegen BZC'14 werd geleden. Komende zaterdag moet MVV'58 nu thuis tegen Sparta'30 proberen die positieve lijn voort te zetten, want tot dusverre zijn de Meterense prestaties in deze competitie wel erg wisselvallig.

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup