Logo regio-voetbal.nl
Foto: Michel Haubrich

BZC'14 kan resultaat al na tien minuten vergeten

  •   717 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

BRAKEL/ZUILICHEM - Voor BZC'14 was er zaterdag al na tien minuten duidelijk dat er in het thuisduel met ONI niets te halen viel. Toen stond namelijk de 0-3 al op de borden.

Dat zou ook de eindstand blijken te zijn. De openingsfase deed BZC'14 danig de das om, zag verliezend trainer Hans de Jong: "We hebben de wedstrijd in tien minuten helemaal weggegeven, door doelpunten uit hele knullige momenten, waar we niet goed staan op te letten. We laten de tegenstander te makkelijk scoren, laat ik het daar maar op houden. En ONI is dan ook een ploeg die het goed kan uitspelen. Daar hebben ze de kwaliteiten voor", aldus De Jong, die niet wanhoopt: "Het is een terecht verlies, maar ik ben wel blij dat we na die drie goals niet helemaal door de ondergrens zijn gezakt. Niet dat het 6- of 7-0 wordt. Ze herstelden zich en dat vind ik knap. Ik baal dat we verliezen, maar ik kan ook wel over dat resultaat heen kijken."

Niet in paniek
De Jong ziet overigens een bijzondere parallel: "Well-uit of GDC-uit is een wereld van verschil. We moeten weer heel veel leren; het is soms net alsof ik naar het eerste seizoen van Brakel zit te kijken. Maar ik blijf er rustig onder. Dat deed ik toen het goed ging en nu ook. Niet in paniek raken, geen gekke dingen doen. Ik blijf heel positief."

Mede door de nederlaag tegen ONI bevindt BZC'14 zich daarentegen wel in de gevarenzone. Er zullen snel resultaten moeten komen, te beginnen over drie weken. Dan gaat de fusieclub op bezoek bij Vuren, waar de toekomstige trainer de scepter zwaait. Een must-win, weet De Jong: "Iedereen is er zich van bewust dat we nu ploegen krijgen waar we de punten tegen moeten pakken. We moeten en kunnen daarvan winnen. Maar lukt dat niet, dan is het een gebrek aan kwaliteit. Dan gaan we het nog heel zwaar krijgen."

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup