Logo regio-voetbal.nl
Foto: M. Oomen

Nivo Sparta neemt bikkelhard revanche op streekgenoot

  •   1539 keer gelezen   Wedstrijdverslagen

ZALTBOMMEL – Nivo Sparta was er zaterdag op gebrand om tegen GRC 14 een eerdere nederlaag recht te zetten. Dat lukte met verve. De ploeg van trainer Theo de Boon won met maar liefst 6-0.

Op 12 oktober versloeg GRC 14 het destijds dolende Nivo Sparta met 5-0. Dat kwam in Zaltbommel aan als een mokerslag. Zaterdag kreeg Nivo Sparta de mogelijkheid om het eergevoel weer te herstellen en die kans grepen de Zaltbommelaren met beide handen aan. Met wervelend voetbal werd de fusieclub weggespeeld en het duurde dan ook niet lang voordat Nivo Sparta via Frenk Schaap de score opende. Het was de eerste van vele, want nog in de eerste helft kwam de thuisploeg via Bart Goesten en Christiaan Perrier op een comfortabele 3-0 voorsprong.

In de tweede helft deed Nivo Sparta die drie goals nog even dunnetjes over. Op aangeven van Schaap schoot Daan Schreuders de 4-0 binnen en de 5-0 kwam op naam van Erik van Beekveld. Het slotakkoord was voor Schaap, die raak kopte uit een voorzet van Merlijn Bax.

Subliem
Daarmee was eerherstel een feit, zag een vergulde De Boon: "We hadden vooraf gezegd dat we revanche zouden gaan nemen. Die eerste wedstrijd hebben we met 5-0 verloren, maar dat was met een heel ander team. Toen stonden er tien geblesseerde spelers langs de kant. Dat vang je niet op. Kijk maar naar Ajax; als daar Daley Blind en Hakim Ziyech wegvallen is het ook gelijk een stuk minder. Vandaag overrompelden we GRC van alle kanten. We hebben subliem gespeeld. En de uitslag had echt nog hoger kunnen uitvallen. Of dit de beste wedstrijd onder mijn leiding was? Ja, ik denk het wel. We waren zo dominant, zo overheersend. Je ziet wat voor een ontwikkeling we hebben doorgemaakt. Het is echt genieten om trainer te zijn van deze groep. "

Ontspannen
Door de overtuigende zege meldt Nivo Sparta zich op de tweede plaats in de strijd om de tweede periodetitel. Aangezien Kloetinge al een periode op zak heeft, staat Nivo Sparta dus op de spreekwoordelijke 'pole position'. De uiteindelijke ontknoping volgt pas over drie weken. Dan gaat de ploeg van De Boon op bezoek bij Sliedrecht. Een lange tussenpoos, maar daar kan De Boon mee leven: "Aan de ene kant zitten we natuurlijk echt in een flow, met tien punten uit vier wedstrijd. Maar het is ook goed om nu even te ontspannen. Dan gaan we het daarna opbouwen met een oefenwedstrijd en dan krijgen we Sliedrecht-uit. We gaan voor het hoogst mogelijke."

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup