Logo regio-voetbal.nl
• Altena - Pelikaan (2-1).
• Altena - Pelikaan (2-1). (Foto: Jan Noorlandt)

Gedreven koploper Altena boekt historische zege op Pelikaan en staat vijf punten los

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

NIEUWENDIJk • Pelikaan is een tegenstander die Altena niet goed ligt. Nog nooit wonnen de Nieuwendijkers van de gasten uit Zwijndrecht. Zaterdag draaide de koploper de rollen om en zegevierde met 2-1.


Met de 2-1 winst deed koploper Altena goede zaken. Concurrent EBOH kreeg klop van Arkel met 0-4 en VVGZ verloor bij Woudrichem met 4-2.

Trainer Johan van der Werff kon dan ook in zijn sas zijn met de winst OP het lastige Pelikaan. "Dit is een goeie overwinning. Ik denk dat we niet in de problemen zijn geweest. Ik heb een paar keer geweldige combinaties gezien en ik heb gezien, wat ik graag wil zien", doelde de trainer van Altena ongetwijfeld ook op de gedrevenheid.

"Het is knap hoe we de draad opgepakt hebben na twee weken geen competitie en de tik op de neus van Achilles Veen in de beker. We hebben vandaag goed geantwoord en we blijven thuis ongeslagen. We blijven het wel bekijken van week tot week", repte Van der Werff nog niet over de titelkansen.

"We willen zolang mogelijk genieten en het staat goed. We hadden bovendien nog nooit van Pelikaan gewonnen. Dit is de eerste keer. Weer een mooie driepunter er bij", glimlachte de trainer van Altena. De Nieuwendijkers staan inmiddels vijf punten los van de concurrentie.
 


Te slap
Altena begon wel wat te slap, maar knokte zich al snel in de wedstrijd. Thijs van Helvert kwam net een schoenlengte tekort om al vroeg af te drukken voor de openingstreffer.

Op het kwartier was het wel raak na een knappe actie van Patrick Zwart, die vervolgens de 1-0 in de verre hoek schoot. Een vlammend schot van Thijs van Helvert pakte de sluitpost van Pelikaan wel.

Tegen de rust was Pelikaan nog dicht bij de gelijkmaker middels de vrije Deveney Veld, maar keeper Rob de Groot bracht redding. Pal voor rust verzaakte bij Altena Julian Geelhoedt om met een nog beter gevoel te gaan rusten. Zijn kopbal scheerde rakelings over de lat.

Billen knijpen
Na de rust bleef Pelikaan proberen langszij te komen, maar keeper Rob de Groot bleef Jermain Bebrout de baas. Bij een uitbraak was Altena wel succesvol. De ontsnapte snelle Eddy Wijtvliet liet keeper Jeroen Veij kansloos met de 2-0.

Even later vergat Wijtvliet de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Bij Altena dat zich bleef vastbijten in de tegenstander, kwam trainer Johan van der Werff nog met twee wissels. De vermoeide Eddy Wijtvliet werd gewisseld voor Nick Linnenbank en Johan Cornet maakte plaats voor Brian de Graaf.

Acht minuten voor tijd werd het nog even billen knijpen voor Altena met de Zwijndrechtse 2-1 van Leroy Verweij. De belangrijke winst lieten de Nieuwendijkers echter niet meer glippen in de spannende slotminuten.

Nico van Es

(* foto's volgen later vanavond)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup