SVW maakt in titelrace met Alblasserdam geen fout tegen buurman Schelluinen (3-1)

7 mrt, 18:16 Wedstrijdverslagen 600 keer gelezen

GORINCHEM • De streekderby tegen Schelluinen bleek een eenvoudige prooi voor SVW. De streepjes hengelden de zege makkelijk binnen en verzuimden zelfs om nog (veel) ruimer afstand te nemen van de degradatiekandidaat. Met een man minder wist Schelluinen nog te scoren, maar de zege (3-1) kwam geen moment in gevaar.

In de 8e minuut had de openingstreffer al kunnen vallen, maar na een goede balverovering schoot Mounir el Ouazizi net naast het doel.

In de beginfase was de wedstrijd een beetje mat van beide kanten. Rond de 25e minuut brandde de wedstrijd langzaam maar zeker los. Het tempo bij SVW ging wat omhoog en het voerde de druk op Schelluinen op. Gino Dix was in de 25e minuut dichtbij een doelpunt en een minuut later had Ahmed Kelifa van dichtbij de 1-0 op de schoen.

In de 32e minuut schoot Hicham Farhou de bal net naast, een minuut later gevolgd door een Schelluinens schot, dat het doel van Angelo Perini op een meter miste. In de 38e minuut was het wel raak voor de thuisclub. Na een prima voorzet vanaf rechts was het de meegelopen Gino Dix die van dichtbij de 1-0 binnen schoot.

Rode kaart
Vlak na de rust was het wederom raak voor SVW. Onder het toeziend oog van onder meer tientallen gestreepte reünisten schoot Mounir el Ouazizi de 2-0 op het scorebord.

Het matige verzet van Schelluinen leek helemaal gebroken, toen Laurens Lingen op de rand van de zestien meter de doorgebroken Gino Dix neerlegde. Arbiter Konings toonde Lingen terecht de rode kaart.

Wat volgde was een rommelige fase, waarin een aantal SVW-spelers opzichtig op zoek ging naar een eigen succesje in de vorm van een doelpunt. In de 74e minuut werd een aanval wel goed uitgespeeld en prompt was het 3-0, dankzij een intikker van Naser el Mousati. Een slippertje achterin bij SVW stelde Menno Dekker, voormalig SVW-speler, in staat om koelbloedig de 3-1 te scoren, maar daar bleef het bij.

SVW speelt aanstaande dinsdag de stadsderby tegen Unitas-zondag om de EM-Van der Wal Cup. De aftrap van de derby SVW - Unitas is om 20.00 uur.

SVW - Schelluinen 3-1 (1-0)
38. Gino Dix 1-0
47. Mounir el Ouazizi 2-0
74. Naser el Mousati 3-0
84. Menno Dekker 3-1

60. rode kaart: Laurens Lingen (Schelluinen)

(verslag: Ronald Tukker - SVW)

• SVW - Schelluinen (3-1).
Stuur jouw foto
Mail de redactie