Logo regio-voetbal.nl


met videosamenvatting

SteDoCo wint ook zesde oefenwedstrijd

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HOORNAAR • Aan een winderige Groeneweg boekte SteDoCo haar zesde oefenzege. In eerdere potjes waren de mannen van Frans Adelaar te sterk voor Achilles Veen, DHSC, Hercules, Heinenoord en Jong FC Dordrecht. Zaterdag werd de Brabantse zondagderdedivisionis Gemert verslagen.


SteDoCo kwam goed uit de startblokken. Een voorzet van de prima spelende Etienne Mariana belandde – binnen de zestien - op de arm van een Gemertse verdediger. Topscorer Joran Schröder ontfermde zich met succes over de vroege kans vanaf elfmeter; 1-0.

Joran Schröder
SteDoCo was duidelijk de betere ploeg. Met veel balbezit en voornamelijk spelend op de helft van de tegenstander, bleven de echte kansen uit. Op slag van rust verzuimde Schröder de marge te verdubbelen. Een puike voorzet van Jesse Wielinga kopte de Hardinxvelder over. Halverwege de tweede helft was het wel raak, uit een corner van weer Wielinga was Schröder wel scherp met het hoofd; 2-0.

Het begon hevig te regenen in Hoornaar en van serieus voetbal was nauwelijks meer sprake. Voor de statistieken scoorden de Brabanders in de slotfase nog wel de aansluittreffer, daar bleef het bij.

SteDoCo won voor de zesde keer op rij, met een al twaalf keer trefzekere Joran Schröder.

Verdediger erbij
“We zijn er nog niet, maar deze voorbereiding is vele malen beter dan vorig jaar. Hoewel ik nu ook een aantal blessures heb. Vooral die van Wesley Pollemans is een hardnekkige. Hij heeft last van een ontstoken pees en daardoor problemen met het afwikkelen van zijn voet. Bovendien is Nando Wormgoor (in de zomer overgekomen van Kozakken Boys - TS) in de voorbereiding gestopt vanwege te veel blessureleed. We zijn binnen ons netwerk naarstig op zoek naar een verdediger, die het liefst direct inzetbaar is. Dus als je er eentje weet...”

“We gaan nu over naar de officiële wedstrijden, het zal je niet verbazen dat ik vandaag met meer dan vijf basisspelers begon”, knipoogde SteDoCo oefenmeester Frans Adelaar, die zijn basisopstelling een uur lang liet staan.

Sv Den Hoorn
Volgende week gaat Adelaar met zijn manschappen voor het eerst op voor het ‘echie’. “De ambities van SteDoCo zijn bekend, we willen heel graag ook in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker spelen. Vorig jaar in Spakenburg tegen IJsselmeervogels liep het spaak. Komende zaterdag spelen we thuis tegen zondag eersteklasser Sv Den Hoorn, getraind door oud-prof Sieme Zijm. Ik ken hem wel, maar zijn ploeg niet. We gaan ze uiteraard bekijken.”

Een week later opent SteDoCo de competitie met een thuiswedstrijd tegen de amateurs van Ajax, om vervolgens de verre reis naar ACV uit Assen te maken. Een week later komt topploeg DVS’33 naar de Alblasserwaard.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup