HSSC’61 start goed na matige voorbereiding

Wedstrijdverslagen 1.202 keer gelezen

’s GRAVENMOER • HSSC’61 kende geen goede voorbereiding op dit seizoen, maar begon de competitie wel met een prima resultaat. Bij ONI won de ploeg van Marcel van Steenis met 1-3.

Het werd bijna een droomstart voor HSSC’61, maar de blessure van Jari Aantjes was een behoorlijke smet op de middag. Net terug van een schouderblessure schoot zijn schouder opnieuw uit de kom. “Dat is heel vervelend”, vond Van Steenis. “Even afwachten wat er precies moet gebeuren, maar als hij geopereerd moet worden, kan het wel eens einde seizoen zijn.”

Over het spel bij ONI was Van Steenis wel tevreden. “We hebben dik verdiend gewonnen. Voor rust hadden we een mindere fase, maar verder hebben we prima gespeeld.”

HSSC’61 al in de openingsfase afstand kunnen nemen van de thuisploeg, maar kwam niet verder dan de 0-1 van Nicky van Dam. Na de gelijkmaker van ONI raakten de gasten de kluts kwijt. “Toen hadden we geen grip meer en speelden we te veel de lange bal. Dat is ni ons spel”, oordeelde Van Steenis.

Na rust stelde Heicop orde op zaken. Een inzet van Lucas van Dam kreeg door een tikje van Tristan Koet precies de juiste richting mee. Tien minuten voor tijd viel de beslissing: Aron van Soest scoorde de 1-3.