Logo regio-voetbal.nl


met videosamenvatting

Zege SteDoCo voor Etienne Mariana

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HOORNAAR • Met een overduidelijke 3-0 overwinning op titelkandidaat DVS’33 uit Ermelo is SteDoCo mede-koploper in de sterke Derde Divisie. Samen met Sparta Nijkerk, Excelsior ‘31 en Harkemase Boys staan de Alblasserwaarders bovenaan. 


“Het stond als een huis, we hebben slechts één kans weggegeven”, aldus een tevreden trainer Frans Adelaar, die in het begin even moest schakelen. Niet alleen omdat DVS’33 toch een ander systeem voetbalde, maar vooral omdat Etienne Mariana niet kon spelen. “Vanochtend kreeg ik van hem een telefoontje dat zijn moeder was overleden. Deze overwinning is voor Etienne en zijn moeder... “

Gedisciplineerd
Na een aftastend begin nam SteDoCo het heft in handen en was de ploeg een aantal keren dreigend. Pas in de slotfase van de eerste helft werd de ban gebroken. “Met een geweldige uitdraai-actie wist Ibi Touré zich vrij te spelen, die vervolgens Vincent Verheul in staat stelde om de 1-0 binnen te dribbelen.”

Ook na rust was SteDoCo heer en meester. “We hebben als team gespeeld, gedisciplineerd en elkaar actief gecoached.” 

Guytano Dos Santos scoorde de bevrijdende 2-0, waarna aanvoerder Joran Schröder een goal vanwege buitenspel afgekeurd zag worden. In de slotminuut verscheen alsnog de derde Hoornaarse treffer op het scorebord. Benjamin van Wanrooij heette de doelpuntenmaker. 

“Volgende week naar Ter Leede, waar we vorig jaar een 0-3 voorsprong verspeelden. We hebben nog iets goed te maken.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup