• Groot-Ammers - Schelluinen (0-1).
• Groot-Ammers - Schelluinen (0-1). Foto: Rick den Besten

Strijdlust Groot-Ammers tegen Schelluinen net niet voldoende voor een punt

Wedstrijdverslagen 862 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Op een koud en leeg Sportpark Gelkenes won Schelluinen van een teleurgesteld Groot-Ammers. De thuisploeg bood kranig weerstand, maar kon een 0-1 nederlaag niet voorkomen.

‘’Ik denk uiteindelijk een verdiende overwinning’’, aldus Schelluinen-trainer Richard van Gils. ‘’We hadden veel meer balbezit, maar hebben in de eerste helft niet echt kansen uitgespeeld. In de tweede helft was dat niet heel anders, maar begonnen we wel beter vond ik. Uiteindelijk resulteerde dat in de goal van Pascal van Delden. Daarna krijgen zij een rode kaart en wij een penalty, maar missen we die. Toen had de wedstrijd eigenlijk gespeeld moeten zijn, maar maakten we het nog onnodig spannend voor onszelf. Al met al vind ik het wel een terechte uitslag.’’

Heer en meester
Ferry van Dijk zag tot overmaat van ramp aanvoerder Ruud Ouweneel met een rode kaart het veld verlaten, maar erkende het verschil tussen de twee ploegen: ‘’De eerste helft vond ik Schelluinen heer en meester, maar werden ze niet echt gevaarlijk. Wij hebben ook wel onze kansen gehad, maar zeker als het tien tegen elf is wordt het gewoon lastig om nog iets te forceren.

Na afloop was hij vooral te spreken over de inzet van zijn spelers: ‘’Schelluinen heeft voetballend gewoon meer kwaliteit. Daar hebben ze ook in geïnvesteerd. Daardoor vind ik het wel een compliment waard dat wij als team, met ons eigen materiaal, hebben gestreden voor elke centimeter. Het is nu net te weinig, maar uiteindelijk gaat het een keer de goede kant op vallen.’’