Streefkerk-Alblasserdam
Streefkerk-Alblasserdam Foto: Richard van Hoek Fotografie

Streefkerk pakt nuchter winst op twee keer rood pakkend Alblasserdam

3 okt 2020, 20:49 Wedstrijdverslagen 1.847 keer gelezen

STREEFKERK • Streefkerk werkte zich dankzij een 3-2 overwinning op Alblasserdam omhoog op de ranglijst van de derde klasse C. De Strevelanders mogen zich nu middenmoter noemen. Alblasserdam óók en dat is toch een tegenvaller voor de Damdorpers.

Alblasserdam begon ongelukkig aan het duel toen Glaudi Nzita al na vijf minuten met rood van het veld werd gestuurd nadat hij een tegenstander had gehaakt. “Een terechte rode kaart”, vond Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil, die thuisclub Streefkerk vervolgens zag uitlopen naar een 3-0 ruststand door treffers van Sven Slob, Christiaan de Jong en Andy van Vugt. Die laatste goal kwam tot stand uit en razendsnel uitgevoerde counter. 

Na de pauze kwam Alblasserdam nog terug door twee treffers van Leroy Naaktgeboren en kreeg men nieuwe hoop op minimaal een punt. Het wegzenden van Umut Takac (hij duwde een tegenstander omdat hij de bal wilde hebben om aan een spelhervatting te kunnen beginnen) bleek echter teveel van het goede. 

Streefkerk-coach Pieter Lagendijk vond het allemaal prima. Zijn team pakte met uiterst efficient spel en een flinke dosis inzet de eerste driepunter van het seizoen en leverde zo een prima prestatie tegen een opponent die vooraf als favoriet kon worden beschouwd. Er zullen dit seizoen ongetwijfeld nog meer ‘topploegen’ verrast worden door de blauwzwarten.

• Streefkerk - Alblasserdam (3-2)
• Streefkerk - Alblasserdam (3-2)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Wilhelmina'26 versterkt zich met Almkerk-aanvaller Areano van Seters 6 uur geleden
Afbeelding
Aanvoerder Rogier Gerritsen van LRC Leerdam stopt na dit seizoen 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Geschorste SVW-trainer Tutu Ndona: 'Ik heb absoluut niet op de tenen van de scheidsrechter gestaan' 13 uur geleden
Afbeelding
Ton van der Steen nieuwe trainr DSS'14 15 uur geleden
Afbeelding
SVW-trainer Tutu Ndona voor zes duels geschorst en mag dus zaterdag niet coachen in derby tegen LRC Leerdam 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Spirit wil meer vrouwen in technische functies 22 uur geleden