Flitsend Achilles Veen naar koppositie met 4-1 tegen concurrent DHSC

Wedstrijdverslagen 979 keer gelezen

Achilles Veen kwam zaterdag flitsend voor de dag tegen titelpretendent en concurrent DHSC. De topper op de Hanen Weide eindigde in 4-1 voor de groen/witten. Met de driepunter stootte Achilles Veen door naar de gedeelde koppositie met 's-Gravenzande in de hoofdklasse.

“Dat vind ik nog niet zo belangrijk in deze fase van de competitie”, aldus trainer John Karelse. “De weg is nog lang.”

Over het optreden van zijn manschappen was Karelse wel te spreken. “We speelden een uitstekende eerste helft. Na de rust drong DHSC wel aan, maar scoorden we op tijd de 3-1 en vervolgens maakten we het af naar 4-1.”

Al in de zevende minuut opende Remon Koenen de score met de 1-0. Vervolgens zorgde Teun Sebregts voor de 2-0 met een schot vanaf twintig meter. Halverwege de eerste helft kwam DHSC tot de 2-1 na een overtreding van Mats van Huigevoort. De bal ging op de stip. Vervolgens werd een treffer van Teun Sebregts afgekeurd.

Opportunistisch
Na de rust drong een opportunistisch DHSC wel aan. Ruim tien minuten voor tijd zorgde Remon Koenen echter voor de bevrijdende 3-1. In de laatste minuut dikte Maarten Boddaert de winst nog aan naar 4-1.

Bij DHSC restte alleen nog een rode kaart voor Rodney Sneijder.

• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 2 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 4 uur geleden
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 4 uur geleden
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 4 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 13 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 13 uur geleden