Eerste overwinning Schoonhoven | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
<p>• Schoonhoven - VVAC (5-1)</p>

• Schoonhoven - VVAC (5-1)

(Foto: Wijntjes Fotografie)

Eerste overwinning Schoonhoven

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

SCHOONHOVEN • Schoonhoven won op sportpark Het Hofland met 5-1 van het nog altijd flink gehavende VVAC uit Ottoland. 


De Schoonhovenaren waren na een nederlaag en een gestaakt duel in blessuretijd bij een 3-2 achterstand toe aan een overwinning. De gasten gaven de zege niet cadeau. In de beginfase verzuimde het elftal van Miguel Munoz de leiding te nemen. De Schoonhovense doelman Robin Schiedon bleek echter een te grote sta-in-de-weg. 

De thuisclub nam het initiatief over en vlak voor rust leverden Walter van Maurik en Amine Karroum twee voorzetten op maat af, waaruit Giorgio Getrouw en Ayoub Elkasimi scoorden. 

Rode kaart
In de tweede helft viel al snel de aansluitingstreffer, waarvoor Schoonhoven-trainer Raymond de Kort vreesde. ,,Kort daarna Kreeg Menno Spruit zijn tweede gele kaart vanwege een handsbal. Door wat tactische omzettingen – ik ging met twee snelle spitsen spelen om voorin gevaar te stichten – raakten we de controle over de wedstrijd niet kwijt. Met wat geluk kregen we een strafschop mee, die Hayo Nagtegaal benutte.”

,,Dat was voor ons de doodsteek,” aldus VVAC-coach Munoz, die het geven van de pingel – de overtreding was volgens hem buiten het strafschopgebied – maar een rare beslissing vond. ,,Het was jammer dat we de openingstreffer niet konden forceren.”

Schoonhoven ging door en benutte de ruimte die VVAC weggaf. Mo el Harracha en invaller Arie Versluijs bepaalden de eindstand op 5-1.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup