met videosamenvatting

Excelsior’31 lost SteDoCo af als koploper derde divisie

Wedstrijdverslagen 1.471 keer gelezen

HOORNAAR • Op een sfeerloos sportpark Groeneweg, waar het tot overmaat van ramp ook nog de hele middag regende, liet gastheer SteDoCo de zege uit handen glippen. Op de meer dan verdiende 1-3 was niets af te dingen, maar lange tijd wist Excelsior’31 geen doelrijpe poging te creëren. En dan is zo’n late nederlaag toch even slikken.

“Ik heb de hele wedstrijd buien zien hangen, ook deze bui”, was de eerlijke analyse van SteDoCo-trainer Frans Adelaar. “Deze ploeg is de beste tegenstander die we hebben gehad. In de eerste helft was er sprake van een redelijk gelijkopgaande strijd. Maar na de rust kregen we de ballen te snel terug en werden we steeds verder teruggedrongen door een zeer beweeglijke ploeg, met continu diepgaande spelers. Dat gaat een keer zijn tol eisen.”

Muur geslecht
Toen eenmaal de gelijkmaker was gevallen, in de 80e minuut door invaller Givan Werkhoven, was de Hoornaarse muur geslecht. Zeker toen Steven Edwards in een reflex een voorzet met zijn arm raakte. Scheidsrechter Bronsvoort was gedecideerd, stuurde Edwards uit het veld en de bal ging op de stip. De prima voetballende aanvoerder Hakim Ezafzafi schoot de bal achter doelman Mark Smith; 1-2.

“Die derde treffer (van uitblinker Derian Reinders – TS) was fantastisch. Als voetballer kan je van zo’n goal alleen maar genieten”, aldus Adelaar, die het voorlopig moet stellen zonder aanvoerder Joran Schröder. De Hardinxveldse aanvallende alleskunner raakte afgelopen dinsdag geblesseerd aan zijn linkerenkel. De binnenste banden zijn ingescheurd. “Een paar weken ben ik er wel zoet mee”, sipte Schröder op de tribune .

Met schrik vrij
Hij werd node gemist bij de thuisploeg. Charley Vicento werkte hard in de voorhoede, maar kreeg nagenoeg geen bruikbare ballen. In de eerste helft kon het gemis van Schröder nog worden opgevangen. SteDoCo ging mee in het hoge tempo en kon het net bijbenen. Excelsior’31 had meer balbezit, maar kwam niet echt tot goede kansen. De thuisploeg wachtte netjes af en benutte de enige kans in misschien wel de hele wedstrijd.

Iets over het halfuur werd de razendsnelle Vincent Verheul de diepte ingestuurd. Met een puike voorzet bereikte hij de mee sprintende Benjamin van Wanrooij, die eerst nog op keeper Melvin Koetsier stuitte, maar in de rebound de lekkere 1-0 op het scorebord zette. 

Op slag van rust kwam SteDoCo met de schrik vrij, toen de assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel bij de ogenschijnlijk zuivere gelijkmaker van Derian Reinders. 

Het bleek uitstel van executie, want Excelsior’31 trok uiteindelijk - weliswaar ver - in de tweede helft alsnog aan het langste eind. En lost daarmee SteDoCo af als koploper van de derde divisie.

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

• SteDoCo - Excelsior'31 (1-3).
• SteDoCo - Excelsior'31 (1-3).
• SteDoCo - Excelsior'31 (1-3).
• SteDoCo - Excelsior'31 (1-3).
• SteDoCo - Excelsior'31 (1-3).
• SteDoCo - Excelsior'31 (1-3).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app