SVW moet in tweede helft buigen voor eersteklasser SC ‘t Zand

Wedstrijdverslagen 1.066 keer gelezen

TILBURG • Zaterdagmiddag wachtte SVW op voorhand een lastige opgave: de bekerwedstrijd in Tilburg tegen zondageersteklasser SC ‘t Zand. Een goede eerste helft van de streepjes werd gevolgd door een mindere tweede helft, waarin de thuisclub aan twee doelpunten genoeg had om de zege binnen te slepen.

De eerste helft was er duidelijk eentje van aftasten tussen twee ploegen die elkaar niet kenden. Het ‘schaakspel’ was boeiend, maar leverde weinig doelkansen op. De streepjes, die hoog en fel druk zetten, waren de betere in Tilburg, maar kwamen telkens in de beslissende fase van de aanval net tekort om tot kansen te komen.

Illustratief daarvoor was een gestreepte aanval in de 20e minuut. Aanvoerder Mounir el Ouazizi brak door op de rechterflank, gaf de bal voor, maar deze kon voor het doel net niet worden ingetikt.

Acht minuten later was SC ‘t Zand dichtbij de openingstreffer, maar de kopbal vloog net naast het Gorinchemse doel.

Strafschop
Na rust opende de thuisclub direct sterk. In de 51e minuut een hard schot op doel, wat via een katachtige redding van Angelo Perini tot hoekschop werd verwerkt.  Hier ontsnapte SVW nog, maar drie minuten later was het alsnog raak. Een tackle binnen de zestien meter werd bestraft door de arbitrage. Rob Keuken schoot de bal beheerst binnen, 1-0.

SVW moest aan de bak en bleef strijden. In de 65e minuut schoot Ali Yilmaz de bal in kansrijke positie over het doel. Even later vloog de bal er aan de andere kant wel in. Steven van Riel knalde de 2-0 in de touwen en besliste hiermee het duel.

SVW bleef zoeken naar een doelpunt, maar vond het niet. Hakan Tatli was met een kopbal nog dichtbij een goal en een vrije trap van Ali Yilmaz belandde op de lat, maar het mocht allemaal niet meer baten.

SVW speelt de komende twee zaterdag nog twee bekerduels, welke beide om 17.00 uur zullen aanvangen op het eigen Sportpark Molenburg. Op 11 september is het SVW - Oirschot Vooruit en op 18 september SVW - Rijen.

SC ‘t Zand - SVW 2-0 (0-0)
54. Rob Keuken (strafschop) 1-0
69. Steven van Riel 2-0

(verslag en foto: Ronald Tukker, SVW)