Logo regio-voetbal.nl


update met videosamenvatting

SC Everstein maakt gehakt van HSSC’61 in derby: 7-2

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

EVERDINGEN • Op een zonovergoten sportpark Ries van Arnhem was de sfeer perfect. Tenminste, voor de spelers en supporters van gastheer SC Everstein, na de met maar liefst 7-2 gewonnen derby van ‘buurman’ HSSC’61. “We gaan bier drinken” galmde het in het kleedlokaal.


Aanvankelijk zat zo’n monsterscore er niet in. Na een stief kwartiertje nam SC Everstein wel verdiend de leiding. Een onoplettendheid in de Heicopse achterhoede na een afgeslagen cornerbal werd door routinier Erik Bergshoeff van dichtbij afgestraft. 

Het in het wit gestoken HSSC’61 herpakte zich en kwam via de jonge Remon van Soest op gelijke hoogte. HSSC’61-trainer Marcel van Steenis liet zijn manschappen mogelijk nog meer druk zetten. 

Rode kaart
Maar het lukte HSSC’61 niet. Sterker nog net voor en net na de rust sloeg SC Everstein genadeloos toe. Robbie de Roos maakte de 2-1 en kort na de helftwisseling was Joran het Lam trefzeker. Tot overmaat van Heicopse ramp kreeg Kees de Nijs niet veel later een rode kaart, nadat hij De Roos met een stevige tackle had gevloerd.

Een uiterst effectief Everstein liep door goals van De Roos (2x), Sven de Bok en Bjorn Stathi uit naar 7-1. Voor de statistieken mocht Remon van Soest zijn tweede van de middag scoren; 7-2.

“Een leuke start van de competitie, maar niet als je trainer van HSSC’61 bent”, keek Marcel van Steenis bedenkelijk. “Bewust kozen we voor iets meer bezetting op het middenveld en dat pakte goed uit. We waren in de eerste helft de baas op het middenveld en speelden redelijk. Door twee dompertjes rond de rust stonden we opeens met 3-1 achter. En door de rode kaart van Kees de Nijs ook nog eens met tien man. Bewust heb ik de wedstrijd niet kapot willen maken. Ten eerste had ik daarvoor de wissels niet op de bank en was dat ook niet leuk voor het publiek.”

Genieten
“Alle ballen vielen binnen”, genoot zijn collega Remko Versteeg na afloop. “Overigens is deze overwinning in de lijn van onze prima voorbereiding. Ik ben vrij rustig en deze derby doet mij op zich niet zo veel, maar dit is wel genieten voor deze club. Merk ik.”

Hattrick
Dat deed ook Robbie de Roos, die met een hattrick een aanzienlijk aandeel had in de zege. “Zo’n uitslag verwacht je niet. We spelen al een aantal jaren tegen elkaar en meestal zijn we gelijkwaardig. Aanvankelijk waren we dat vandaag ook, maar nadat HSSC’61 met tien man kwam te staan kregen wij meer ruimte en speelden we een gewonnen pot. Eenmaal op 7-1 hoefden we niet meer zo nodig en hebben we de wedstrijd volwassen uitgespeeld. Natuurlijk hadden we op zoek kunnen gaan naar dubbele cijfers, maar dan zou de wedstrijd over een halfjaar nog meer beladen worden. Dat is ook niet nodig”, knipoogde De Roos, met de ontvangen wedstrijdbal in de hand.


Theo Sprong,
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup