SVW heeft weinig te duchten van Heukelum

Wedstrijdverslagen 770 keer gelezen

GORINCHEM • SVW heeft met 3-0 weten te winnen van een matig Heukelum. De gasten waren naar Gorinchem gekomen om de schade beperkt te houden. Veelzeggend was het moment een kwartier voor tijd, toen SVW minutenlang de bal kon rondspelen in de achterste linie, zonder dat ook maar één speler van Heukelum zich verzette.

De streepjes begonnen scherp aan het duel met Heukelum. Na 45 seconden kreeg Musab Abdirahman zijn hoofd niet goed tegen de bal. Doelman Yoerik van ’t Pad redde fantastisch op een goede vrije trap van Hicham Farhou, een minuut later werkte verdediger Wilfried Prigge de bal op zijn eigen lat. Vlak voor rust raakte ook Heukelum de lat. Niels Labrie zag zijn inzet via een SVW-been op de lat eindigen.

Op slag van rust werd een snelle voorzet van Mounir el Ouazizi op de lat gewerkt door Naser el Mousati. Een minuut later alsnog de terechte voorsprong. Musab Abdirahman was alert op een loslatende bal van de keeper en werkte zodoende de 1-0 binnen.

In de tweede helft had SVW de controle, ondanks dat het zelf niet groots speelde, had je niet het idee dat men in de problemen zou geraken. Een dwarrelbal van Denzel Libretto werd met moeite gekeerd. Aan de andere kant kreeg Heukelum de kans waar het op hoopte. Na een voorzet van Sil Veltman kon spits Tim Schwebke inkoppen maar doelman Angelo Perini tikte de bal over.

In de 83e minuut werd de wedstrijd beslist. Farhou werd diep gestuurd, was niet zelfzuchtig en gaf de bal opzij aan invaller Hakan Tatli: 2-0. Vlak voor tijd gevolgd door de 3-0. Farhou werd vrijgespeeld en werkte de bal in de verre hoek binnen.

Door de zege mag SVW zich voor even als koploper melden. Volgende week wacht een mooie testcase met titelfavoriet Roda Boys. Op Sportpark Molenburg wordt er om 14:30 uur afgetrapt.

SVW - Heukelum 3-0 (1-0)
45.+1 Musab Abdirahman 1-0
83. Hakan Tatli 2-0
86. Hicham Farhou 3-0

(verslag en foto: Ronald Tukker, SVW)

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 4 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 14 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 14 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 18 uur geleden