Eerste winstpartij geeft Nivo Sparta rust

Wedstrijdverslagen 1.034 keer gelezen

De opluchting overheerste op sportpark De Watertoren. Nivo Sparta heeft met de 2-1 winst op Roda’46 de eerste driepunter binnen en sluit aan bij de grote middengroep in de eerste klasse.

Nivo Sparta-trainer Niels Blom sprak vooral van een enorm goede teamprestatie. “Dit was echt een heel goed voetballende tegenstander. Wij hebben het prima weggezet, nauwelijks iets weggegeven en hebben een aantal goede goals gemaakt. Met uiteindelijk een verdiende overwinning.”

De thuisclub kwam na een vlot lopende aanval door een poeier in de kruising van Dennis van Meurs op voorsprong. Terwijl heel ‘Bommel’ al aan de thee dacht, kwamen de gasten uit Leusden in de extra tijd voor rust met een zondagsschot langszij, 1-1.

“Dat was wel even een domper hoor, want het is altijd de vraag hoe je het dan na de hervatting oppakt”, stelt Blom. Uiteindelijk werd Roan van der Zalm met zijn eerste doelpunt voor Nivo Sparta matchwinner. Na een fraaie actie van Appie Tan schoof hij de bal na 70 minuten prima binnen voor de 2-1 winst.

Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 14 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 14 uur geleden