Papendrecht- Nieuw-Lekkerland
Papendrecht- Nieuw-Lekkerland Foto: Richard van Hoek Fotografie

Papendrecht strijdt en troeft medekoploper Nieuw-Lekkerland af

Wedstrijdverslagen 1.687 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het laaggeklasseerde Papendrecht versloeg gedeeld eerste klasse-koploper Nieuw-Lekkerland met 2-1.

“Een lekkere overwinning”, vond Papendrecht-trainer Johan Sturrus. “En een driepunter die we goed kunnen gebruiken in ons gevecht om weg te komen uit de onderste regionen van onze afdeling. “Ik heb mijn spelers van de eerste tot de laatste minuut zien strijden voor een goed resultaat. Met succes. Dat doet goed.”

Ondermaats
Bij Nieuw-Lekkerland was men een stuk minder vrolijk. Vooral in de eerste helft leverde de formatie van trainer Bert Buizert op alle fronten een ondermaatse prestatie. Het ontbrak in alle linies aan de over-mijn-lijk mentaliteit die de groenwitten normaal toch zo kenmerkt. Daarnaast was er sprake van ongekend slordig veldspel met voortdurend balverlies en goed lopende aanvallen waren even schaars als een pinguin in een woestijn. Kortom: ‘Lekkerland’ bakte er in de eerste helft niets van.

“Het was slecht”, erkende Buizert meteen. “En we liepen ook al meteen achter de feiten aan door die snelle 1-0 van Papendrecht. Vooraf hadden we de jongens nog gewaarschuwd voor diepe ballen achter onze defensie. En wat gebeurt er: in de eerste de beste situatie gaat het bij ons mis... . Ja, daar baal je van.”

Geen wake up call
Buizert doelde op de diepe pass van Papendrecht-voorstopper Cees Baars op zijn spits Juninho Van Ree, die vervolgens de ‘slapende’ Nieuw-Lekkerland defensie zijn hielen liet zien en vrij voor doelman Delano Kortstam koeltjes de score opende. De snelle Papendrecht-treffer leverde allesbehalve een ‘wake up-call’ op aan Lekkerlandse zijde. Integendeel zelfs: de Buizert-brigade bleef volharden in structuurloos voetbal zonder spirit.

Papendrecht daarentegen speelde fris en werd vanuit de omschakeling meermalen gevaarlijk met kansen voor Lorenzo van Wijk (2x) en Stefan Bravenboer. Achterin had de thuisploeg zijn zaakjes ook heel aardig voor elkaar met het bijzondere centrale verdedigingsduo Jillroy Ruiz/Cees Baars in een uitblinkende rol. De Nieuw-Lekkerland-spitsen Damien Muller, Ruben de Raad en Serginho van Axel Dongen kwamen er niet aan te pas. 

Ruiz toonde zich als laatste man een revelatie door steeds op de juiste momenten interventies te plegen en waar mogelijk ook opbouwend een bijdrage te leveren. Kortom: zijn omscholing van de aanvaller tot verdediger was in ieder geval tegen Nieuw-Lekkerland een groot succes. Zijn defensiekompaan Cees Baars acteerde eveneens ijzersterk door zijn relatief geringe lengte te compenseren met veel sprongkracht én het vermogen zich vast te bijten in zijn directe tegenstander. Dat Baars aan de basis stond van de 1-0 berustte ook allerminst op toeval. De 20-jarige Papendrechter kan namelijk óók uitstekend voetballen!

Fraaie gelijkmaker
Na de onthutsend zwakke eerste helft kwam Nieuw-Lekkerland na de pauze scherp uit de kleedkamer. Even leek het erop dat de thuisclub onder de voet zou worden gelopen door de gasten, die hun plotseling opgelaaide ambities extra vorm gaven met de fraaie 1-1 van Wim de Jong in de 51e minuut. De Lekkerlandse wurggreep verslapte echter na een kwartier en verzandde uiteindelijk tot het armoedige voetbal van voor de thee.

Papendrecht daarentegen pakte de draad van de eerste helft weer soepel op en kwam via opnieuw Juninho van Ree in de 63e minuut op 2-1. Aan deze goal ging een snelle combinatie van de sterk ingevallen Semih Kaplan en Jarden van Ek vooraf. Daarmee was het duel eigenlijk al min of meer beslist. Nieuw-Lekkerland probeerde nog wel iets terug te doen maar de overtuiging ontbrak. 

En zo kreeg de streekderby een terechte winnaar: Papendrecht. “Vanaf minuut 1 stonden we er”, stipte trainer Johan Sturrus de ‘succesfactor’ aan. “Dat Nieuw-Lekkerland gedeeld eerste stond en wij onder de streep, vond ik niet zo relevant. Ik hield de spelers voor dat in deze poule iedereen van iedereen kan winnen, simpelweg omdat de verschillen klein zijn. Dat hebben we vandaag aangetoond.” 

“Van onze kant was het niet best”, stelde Bert Buizert vast. “Het verhaal is simpel: alleen als we heel hard werken, kunnen we succesvol zijn. Ontbreekt er op dat vlak wat aan dan krijg je een middag als deze. Ja, dat is balen én een goede les.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app