• BZC'14 - GVV'63.
• BZC'14 - GVV'63. Foto: Gijs van Tuijl

Koploper GVV’63 blijft overeind in clash met buurman BZC’14

Wedstrijdverslagen 2.135 keer gelezen

ZUILICHEM • GVV’63 won ook haar wedstrijd bij buurman BZC’14. Het werd 2-3 voor de koploper uit Gameren.

De ploeg van trainer Denny van Geffen heeft de periodetitel nog niet binnen. Dat kan over twee weken thuis tegen ONI gebeuren. BZC’14 tegen GVV’63, een wedstrijd met een verleden, was op voorhand beladen. Van Geffen vond dat de thuisploeg het randje van het toelaatbare zocht en daar nogal eens overheen ging.

GVV’63 kwam na een half uur door een treffer van Mathijs Libbers op 0-1. Drie minuten later prikte Erik van Dalen de gelijkmaker al binnen. Direct na de thee was Van Dalen ook verantwoordelijk voor de tweede BZC’14-treffer. Twintig minuten voor het einde stond voormalig Zuilichem-speler Michel Kooijman aan de basis van de 2-2 van opnieuw Libbers. GVV’63 gaf gas en opnieuw vloog Kooijman, op een inmiddels loodzwaar veld, langs zijn tegenstander. Nu mocht Daniël Bouma binnentikken, 3-2.

BZC’14-trainer Lenard Weber stapte teleurgesteld van het veld. “Dit BZC heeft echt een punt verdiend. Wij hebben deze goede tegenstander brutaal benaderd, hebben volle bak druk gezet en ze aangepakt. Tot de zeventigste minuut was er niets aan de hand. Wij staan door twee doelpunten van Erik van Dalen keurig met 2-1 voor. Vervolgens vallen er, in mijn ogen uit het niets, twee tegengoals. Zo zuur voor mijn spelers. In de slotfase laten wij dan ook nog eens twee mogelijkheden op de gelijkmaker liggen.”

Om te vervolgen: “Wij hebben tegen GVV’63 laten zien dat wij qua strijd en beleving meekunnen. Dit geeft hoop voor de toekomst.” BZC’14 eindigde het duel met tien spelers na een rode kaart voor Damian Groeneveld.

Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 29 minuten geleden