Logo regio-voetbal.nl


met videosamenvatting

Knappe overwinning SteDoCo op DVS’33 na tien dagen verplichte coronarust

  •   keer gelezen   Wedstrijdverslagen

HOORNAAR • Na tien dagen absolute rust kon SteDoCo direct aan de bak. De mannen van trainer Frans Adelaar slaagden met vlag en wimpel, door met 3-1 te winnen van titelkandidaat DVS’33 uit Ermelo.

“Ik heb mijn spelers zojuist een groot compliment gegeven. De teamspirit in de volledige groep was geweldig”, aldus een dolblije Adelaar na afloop. “Door de bekende coronaperikelen hebben we na de gewonnen thuiswedstrijd tegen ACV tien dagen niet kunnen trainen en twee competitiewedstrijden gemist. Afgelopen week hebben we drie keer getraind. Ik was zeer benieuwd hoe we de naweeën van die afgelopen periode zouden zijn doorgekomen.”

Prima, bleek na 1 minuut en 25 seconden. Een scherpe vrije trap van Guytano dos Santos werd door de wel erg vrijstaande Ingo van Weert bij de eerste paal binnengekopt. De vroege 1-0 was koren op de molen van de Alblasserwaarders. SteDoCo liet het spel volledig over aan de Ermeloërs, maar die wisten er duidelijk geen raad mee. 

Beteuterd
Zeker toen na een halfuur spelen Steven Edwards de marge verdubbelde. Andermaal een snelle spelhervatting van Dos Santos, nu bracht hij uit een corner de volgende verdediger in stelling. Edwards kopte, ook zonder een verdediger in de buurt, raak.

De meegereisde officials van DVS’33, de laatste vijf wedstrijden ongeslagen, keken beteuterd. Ook de verslaggever van DVS-TV wist slechts te melden, dat de ploeg uit Ermelo misschien wel 81,5% balbezit had. 

Spanning terug
Na rust tapten de Gelderlanders even uit een ander vaatje. Met oud-prof Stef Nijland als aanjager in de spits en de ook goed ingevallen Nassim el Ablak stond al snel de aansluittreffer op het scorebord door een goal van Nicky van Hilten; 2-1. De spanning was weer volledig terug aan de Groeneweg. Hoewel, DVS’33 werd niet echt gevaarlijk. De vele afstandsschoten gingen naast of over. En als er een keer een bal op doel kwam, dan stond SteDoCo-doelman Petar Stoskovic meer dan zijn mannetje.

Dubbel gevoel
Uit het niets schoot oud-DVS-er Olivier Pilon in minuut 60 zijn huidige werkgever in veilige haven. “Ik zag de keeper een stapje naar voren doen en omdat ik heel de wedstrijd alleen voorop liep, besloot ik maar te schieten. Mooi dat ‘ie zo binnenvalt, wel helaas tegen mijn oude cluppie. Ik heb er drie hele mooie jaren gehad. Ik geef les op een middelbare school in Ermelo en dus zal nu mijn mobiele telefoon wel vol staan met allerlei appjes. Een dubbel gevoel dus, maar ik lig er niet wakker van”, lachte Pilon.

Theo Sprong,
Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal
Volg @TheoSprong1963 op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup