Foto: Kontakt Mediapartners

Nederlaag Hardinxveld komt dubbel zo hard aan

21 nov, 13:21 Wedstrijdverslagen 1.164 keer gelezen

DORDRECHT • Het verlies dat Hardinxveld leed in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Dubbeldam kwam dubbel zo hard aan. Door een blamerende 3-2 nederlaag zakte de ploeg van de eind dit seizoen vertrekkende trainer Richard den Ouden naar plaats vier op de ranglijst. Toen na afloop bleek dat door de resultaten van de concurrentie Hardinxveld daarmee ook de eerste periodetitel had verspeeld, kwam het verlies dubbel zo hard aan. Allereerst moest Hardinxveld over het vertoonde spel in dit duel bij zichzelf te rade gaan, maar mocht zich ook wel beklagen over cruciale arbitraire beslissingen.

Onder sfeerloze omstandigheden zonder publiek trad Hardinxveld aan op een moeilijk bespeelbaar veld bij Dubbeldam, de nummer voorlaatst van de ranglijst. Zoals verwacht mocht worden nam Hardinxveld het initiatief, maar de eerste gevaarlijke schoten van Lex de Gier en Robin de Kok vlogen naast het doel.

Het doemscenario tekende zich al vroeg af toen Dubbeldam uit de eerste tegenaanval wel doel trof. Met drie Hardinxveldse verdedigers in de buurt en een uitkomende keeper werd de thuisclub zomaar de kans geboden om met een boogbal 1-0 binnen te schieten.

Hardinxveld kwam een minuut later al terug toen na een combinatie Johan Woltman met een hard schot door de benen van de doelman er 1-1 van maakte. Hardinxveld kreeg in het vervolg van de eerste helft ondanks een overwicht niet echt lijn in het spel om serieuze kansen af te dwingen tegen de compact spelende thuisploeg.

Omstreden strafschop
Vroeg in de tweede helft kwam Hardinxveld opnieuw op achterstand uit een omstreden strafschop. Toen doelman Sidney Batenburg aan de achterlijn voor de man en bal dook wees de arbiter naar de stip en benutte Dubbeldam deze buitenkans om vanaf elf meter aan te leggen voor de 2-1.

Hardinxveld gooide alle schroom van zich af en speelde vol op de aanval. Halverwege de tweede helft leverde dat de gelijkmaker op toen eerst Robin de Kok het doel leek te treffen, maar uiteindelijk Aron Eijkelboom de 2-2 binnen prikte.

Met het gevoel van erop en er overheen kwam Hardinxveld tegen de stug verdedigende thuisclub toch nog bedrogen uit. In de slotfase was het juist Dubbeldam dat toesloeg uit een counter die in buitenspelpositie voor het doel mocht worden afgerond. Dat scheidsrechter Simonse het terechte vlagsignaal compleet negeerde en daarover zelfs niet in gesprek ging met zijn assistent aan de zijlijn was illustratief voor de wijze waarop Hardinxveld de 3-2 om de oren kreeg.

Des te pijnlijker was het voor Hardinxveld dat daarmee ook de eerste periode verloren ging. Door het verlies van DFC en een gelijkspel van De Alblas werd dat een prooi voor laatstgenoemde.

Komende zaterdag moet Hardinxveld zich zien te herpakken in opnieuw een uitwedstrijd bij middenmoter Dilettant.

(verslag: vv Hardinxveld)

Stuur jouw foto