• DCV - Sparta AV (1-0).
• DCV - Sparta AV (1-0). Foto: Wijntjes Fotografie

DCV heeft koppositie terug na winst op Sparta

12 feb 2022, 18:36 Wedstrijdverslagen 858 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Vrolijke gezichten zaterdag op sportpark Waalplantsoen in Krimpen. DCV was er niet alleen in geslaagd om subtopper Sparta met 1-0 te verslaan, de ploeg van trainer Wout Ooms greep meteen óok een periodetitel en is weer terug aan kop in zijn tweede klasse poule.

“Dat is allemaal hartstikke lekker”, stelde de coach prettig gehumeurd vast. “Vooraf teken je hier voor, zeker na een periode van een maand of twee waarin het competitievoetbal op zijn gat lag. Daar kwam in ons geval nog eens bij dat we de twee duels kort voor de break - tegen titelconcurrenten Pelikaan en Hellevoetsluis, red. - hadden verloren en gebrand waren op een goed resultaat.”

Strafschop
Die felbegeerde driepunter kwam tegen Sparta, gezien zijn spelerspotentieel toch één van de ‘darkhorses’ van de tweede klasse D. De Rotterdammers kozen op het hobbelige hoofdveld van DCV voor een type voetbal met veel diepe ballen en lieten de ‘verzorgder variant’ voor wat ‘ie was. 

DCV’s aanpak was niet veel verschillend en zo ontwikkelde zich een wedstrijd zonder veel hoogtepunten. Omdat zich ook weinig doelkansen voordeden had het er alle schijn van dat het publiek naar een ‘0-0 partij’ zat te kijken. Tot dat ene moment na een dik half uur spelen. Jonathan Linger was namens DCV diep in het vijandelijk strafschopgebied gedrongen en wilde zijn rush besluiten met een schot. Net voordat hij kon aanleggen trok één van de Sparta-verdedigers aan de noodrem. De gratis meegeleverde strafschop was wel besteed aan Lars van de Wijngaard. Hij kroonde zich er meteen mee trot matchwinnaar. 

Bij DCV ontbrak Max Blanken vanwege corona op het appel. Carlo de Reuver, Piet Bestebreur en Sven Hentzen begonnen, net terug van een vakantie in Mexicaanse sferen, op de bank.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app