• SVW-Wieldrecht (2-1, gestaakt). Foto: Ronald Tukker (SWV
update

2F-topper SVW-Wieldrecht in slotfase gestaakt na twee rode kaarten; Dordtenaren willen niet verder

Wedstrijdverslagen 6.179 keer gelezen

GORINCHEM • De topper in 2F tussen SVW en Wieldrecht haalde zaterdagmiddag het einde niet. 85 minuten lang was het een boeiend en spannend duel, tot in de slotfase Wieldrecht plotseling over de rooie ging. Na een afkoelingsperiode wilde arbiter Van Westing nog wel verder spelen, maar Wieldrecht niet. Van Westing staakte de wedstrijd definitief bij een 2-1 stand.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in Gorinchem. In de beginfase werden felle duels op het middenveld uitgevochten en kon SVW zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. Na een klein half uur kreeg Wieldrecht een vrije trap te nemen, die van dichtbij op een hand van een SVW-speler terechtkwam. Strafschop, zo oordeelde de arbiter. Daan Vegt schoot onberispelijk de 0-1 in de touwen.

Het zou tot de 39e minuut duren voordat SVW wat grip kreeg op het stugge Wieldrecht. Een scrimmage voor het doel zorgde voor wat spektakel, maar leverde geen doelpunt op.

Op jacht
Na rust een beter SVW, dat feller en hoger druk zette. Ook het baltempo ging omhoog, waardoor de thuisclub steeds beter in het spel kwam. In de 63e minuut brak Ahmed Kelifa door op rechts en waar de doelman uitstapte om een voorzet te onderscheppen, schoot Kelifa de bal in de korte hoek zelf binnen, 1-1.

SVW ging op jacht naar meer en kreeg dat al snel. Claudy Nzita krulde van afstand de bal in de verre hoek, 2-1. Een prachtig doelpunt, dat flink werd gevierd door de SVW-ers.

Rode kaarten
In de slotfase volgde eerst een rode kaart voor Robert Versteeg van Wieldrecht wegens commentaar op de leiding. Direct erna betrad assistent-trainer Buddy Vogel het veld om verhaal te halen en kreeg ook direct rood. De wedstrijd werd daarop gestaakt en zou niet meer hervat worden.

Versteeg zou in een opmerking tegen de scheidsrechter het k-woord hebben gebruikt. Bij Wieldrecht wordt dit ten stelligste ontkend.  Trainer Pippy Pruijmboom in AD/DeDordtenaar: “De intentie, ook van ons, was om weer verder te gaan. Maar we wilden wel dat de scheidsrechter de rode kaart zou intrekken, omdat het k-woord gewoon niet is gebruikt. Dat werd ook bevestigd door spelers van SVW. Dat weigerde hij, waarop wij niet meer verder wilden spelen. Als je een fout maakt, moet je die corrigeren. Robert was ook erg aangedaan. Dit is onrecht en daar kan ik niet tegen.’’

Volgende week speelt SVW in Wijk en Aalburg. De aftrap bij Wilhelmina’26 - SVW is om 14.30 uur.

SVW - Wieldrecht

29. Daan Vegt (strafschop) 0-1
63. Ahmed Kelifa 1-1
72. Claudy Nzita 2-1
84. rode kaart Robert Versteeg (Wieldrecht)
85. rode kaart Buddy Vogel (assistent-trainer Wieldrecht)

Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 46 minuten geleden
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 15 uur geleden
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 21 uur geleden
Veertien spelers uit huidige SVW-selectie ook volgend seizoen actief bij de streepjes 16 apr, 21:23