Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Winnende start Achilles Veen, met hoofdrol voor doelman Jan Schimmel

Wedstrijdverslagen 3.386 keer gelezen

VEEN • Achilles Veen kwam zaterdag in de vierde divisie C goed uit de startblokken. De eerste tegenstander, het sterke Orion uit Nijmegen, werd met 1-0 verslagen. 

Voor de rust waren de bezoekers uit Nijmegen de bovenliggende partij. Keeper Jan Schimmel ontpopte zich echter tot uitblinker en hield alles tegen. 

In de rust wisselde trainer Dennis van der Steen: Thomas de Man voor Jochem Scheij en Robin Damen werd vervangen door Jens Verschuren. Vijf minuten na de rust schoot de op de rechterflank doorkomende Daan Wensink de bal onhoudbaar achter de doelman van Orion. 

Orion gooide alles naar voren, waaronder ook laatste man Tijn Jellema. De thuisclub hield echter stand. 

Een smet op de winst was nog een tweede gele en dus rode kaart voor Jari Koenraad.

Blij mee
Trainer Dennis van der Steen was tevreden met de goede start. “Dit is heel lekker. Ik ben er blij mee. Je kan maar gewonnen hebben. Dit geeft wat minder druk naar de volgende wedstrijd”, denkt de coach van Achilles Veen.

“Over het resultaat ben ik tevreden, maar voetballend moet het nog beter. Er zijn nog steeds wat puntjes waar we aan moeten werken. Stapjes maken in balbezit, maar dat komt wel”, verwacht de trainer. 

“We hadden goede uitslagen in de voorbereiding. Dan denkt iedereen, dat doe je wel even, maar zo was het zeker niet. Het ging allemaal wat gejaagd bij ons. Het was onrustig om naar te kijken, ook voor mij als trainer. In de rust heb ik wat aanpassingen gedaan met wissels. Daarmee ging het de tweede helft wat beter.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden