• Roda Boys - Wieldrecht (3-2).
• Roda Boys - Wieldrecht (3-2). Foto: Gerald van Zanten

Roda Boys verslaat koploper Wieldrecht en vindt aansluiting bij de topploegen

Wedstrijdverslagen 1.552 keer gelezen

AALST - Roda Boys/Bommelerwaard bezorgde op sportpark De Maaskant koploper Wieldrecht de eerste nederlaag. Het werd 3-2 voor de equipe van trainer Jan van Grinsven. Hij sprak terecht van een zespuntenwedstrijd. Bij verlies van de ploeg uit Aalst zou het verschil groeien naar zeven punten. Nu is de spanning bovenin volledig terug. Wieldrecht nog wel aan kop, maar Roda Boys op een punt met daarachter een vijftal clubs binnen twee punten. 

Zoals gebruikelijk is de tweede klasse F weer razend interessant. Wieldrecht nam na een sterke openingsfase, door Mark van Agteren na twintig minuten een voorsprong. Vanaf dat moment was het middenveld van Roda Boys, met Toby Tan, Mo Nikbakht en Tom Diender, de baas op het veld. Een afstandspoeier van Nikbakht betekende 1-1. 

Voor rust stond Roda Boys op voorsprong toen Nils Loef er als de kippen bij was nadat de Dordtse doelman een schot van Diëgo Meerveld losliet. Ook na de pauze bleef Roda Boys de bovenliggende partij. De buit leek binnen toen Armand Selmani uit een scrimmage de 3-1 binnendrukte. 

“Wij laten dan na om verder weg te lopen. Wij kregen twee echt goede kansen”, zag Van Grinsven. Het gaf Wieldrecht de gelegenheid om door Aron de Keijzer vanaf de elfmeterstip de aansluiting te vinden. “Een regelrechte schwalbe. Ik heb het teruggezien. Dat de leiding daar intrapte verbaast mij”, reageerde Van Grinsven. 

Nils Loef vond daarna nog de paal, maar de angst voor een late gelijkmaker bleef. “Die bleef gelukkig uit”, aldus een tevreden Van Grinsven.

• Roda Boys - Wieldrecht (3-2).
• Roda Boys - Wieldrecht (3-2).
• Roda Boys - Wieldrecht (3-2).

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app