Afbeelding
Foto: Ronald Tukker - Turon Photo

SVW start voorbereiding met nipte oefenzege op De Alblas

Wedstrijdverslagen 1.856 keer gelezen

OUD-ALBLAS • In een snikheet Oud-Alblas, waar de temperatuur boven de 30 graden uit kwam, boekte SVW de eerste oefenzege van het seizoen 2022-2023. De vernieuwde selectie van trainer Tutu Ndona kwam aanvankelijk wat onwennig uit de startblokken, maar wist uiteindelijk steeds beter in het eigen spel te komen en een verdiende 1-2 zege binnen te slepen. 

In een wedstrijd over 2 x 40 minuten had SVW het lastig in de beginfase. De eerste 20 minuten was De Alblas de betere ploeg en het was in deze fase van de wedstrijd dan ook zeker niet onverwacht dat de thuisclub de leiding pakte. Uit een spelhervatting ontstond een scrimmage voor het doel van Onur Inan, waarna een inzet van Jari Zijderveld zo van richting werd veranderd, dat de bal via een vreemde carambole net onder de lat plofte, 1-0. 

Daarna kreeg De Alblas nog een kans in de persoon van Jeroen Muilwijk, die de bal van dichtbij over het doel joeg. 

Gaandeweg de eerste helft kwam SVW echter steeds beter in het eigen spel en zette het de thuisclub meer en meer onder druk. Na een vlotte aanval was het Mounir el Ouazizi die in de verre hoek raak schoot, 1-1. 

Strafschop
Na rust een beter SVW, dat de tegenstander grote delen van de wedstrijd vastzette op eigen helft. Opvallend genoeg was het Jesse Steegwijk die aan de overzijde een grote kans kreeg. Hij stuitte op Lex Kramers, die in de tweede helft voor SVW keepte.

Toch zou SVW de zege nog pakken. In de slotfase van de wedstrijd werd er binnen de zestien meter een overtreding begaan op SVW-spits Christiaan Perrier. De arbiter wees resoluut naar de stip. De toegekende strafschop werd beheerst binnengeschoten door Denzel Libretto, die de keeper de verkeerde kant op stuurde, 1-2. 

Al met al een heel nuttig oefenduel, waarin de technische staf en de SVW-supporters veel nieuwe spelers aan het werk hebben gezien. 

Volgende week speelt SVW een oefenduel in Gorinchem op het eigen Sportpark Molenburg. De aftrap van SVW - Binnenmaas staat gepland om 14.30 uur. 

De Alblas - SVW 1-2 (1-1)
13. Jari Zijderveld 1-0
39. Mounir el Ouazizi 1-1
78. Denzel Libretto (strafschop) 1-2

(verslag: Ronald Tukker, SVW)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Remon Steenbruggen mist na rode kaart de derby tegen buurman ASH 59 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Uitdagingen genoeg voor De Zwerver-trainer Bart van Muyen: 'Het komt echt wel goed' 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
MVV'58 groeit uit zijn voegen en werkt aan nieuwe accommodatie 3 okt., 07:15
Logo
Afbeelding
DCV-clubscheidsrechter Harvy de Bruijn: op naar de 1.000 2 okt., 12:00
Logo
Afbeelding
Hedel verliest in laatste minuut van Ophemert in doelpuntenfestijn: 4-5 1 okt., 18:58
Afbeelding
Marten Boverhof om gezondheidsredenen per direct geen trainer meer van GJS 1 okt., 07:54