• Kozakken Boys - GVVV (2-2).
• Kozakken Boys - GVVV (2-2). Foto: Teus Admiraal

Kozakken Boys laat GVVV in mindere tweede helft terugkomen tot 2-2

Wedstrijdverslagen Fotoseries 3.243 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys leek zaterdag aanvankelijk korte metten te maken met competitiegenoot GVVV. De promovendus uit Veenendaal kwam in het oefenduel na de rust echter nog terug tot 2-2.

Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood was er duidelijk over: “Ik vond de eerste helft heel goed. De tweede helft vond ik minder. Toen hebben we eigenlijk alleen maar achter de feiten aangelopen. We zaten te weinig in de duels en hielden geen bal vast voorin en we kwamen niet meer aan voetballen toe. Dan krijg je er twee om de oren. Dat is je verdiende loon. Het selecteert zichzelf wel”, kon worden geconcludeerd.

Uitstekend
Kozakken Boys begon uitstekend aan het oefenduel. Binnen een goed kwartier stond er al 2-0 op de scorebord. Bij de eerste goal schoot Dilivio Hoffman de 1-0 in de lange hoek. Even later profiteerde spits Mario Bilate van een misser van de laatste man van GVVV en schoot de 2-0 tegen het net.

Tegen het halfuur begon de trainer van Kozakken Boys al met zijn eerste wissel en kwam Royston Drenthe erin voor Sergio Tremour. Twee minuten voor de rust liet Bilate zich nog een keer gelden, maar de sluitpost van GVVV sloeg het schot nog corner.

Penalty
Na de rust mochten Julian Geelhoedt, Johnny Lommers, Lowie van Zundert en Sven van Ingen opdraven en werd het minder en minder. GVVV nam de teugels in handen. Na een slippertje van verdediger Gino Creutzburg profiteerde Ilias Latif meteen met de 2-1.

Ondertussen kon Kozakken Boys eigenlijk geen vuist meer maken en hield keeper Bryan Janssen de Kozakken nog lang op de been. Vier minuten voor tijd was het wel raak, nadat Sven van Ingen een penalty veroorzaakte, die door Latif van GVVV onberispelijk werd binnen geschoten voor de 2-2.