Zowel de mannen als de vrouwen van ZVG/Cagemax door in bekertoernooi

Wedstrijdverslagen 3.119 keer gelezen

GORINCHEM • De mannen van ZVG/Cagemax lieten met een 5-1 zege geen spaan heel van het in de eredivisie uitkomende BE’79 uit Berkel-Enschot. Door deze winstpartij plaatst ZVG zich bij de laatste acht van het landelijke bekertoernooi.

ZVG/Cagemax kwam direct in de eerste minuut al op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Amin Amghar. De Gorinchemers waren de bovenliggende partij, maar verzuimden de score te verdubbelen. Het was uiteindelijk Naser el Mousati die in de laatste minuut van de eerste helft de 0-2 op het scorebord zette.

Ook in het tweede deel was ZVG/Cagemax de betere ploeg en kende het weinig moeite met BE’79. Via Oualid Tarifit en Amin Amghar kwam ZVG/Cagemax op een 0-4 voorsprong. Topscorer Piet Adems deed voor de Brabanders nog iets terug, maar het was Salah Jaddi die de 1-5 einduitslag op het scorebord zette.

In de kwartfinale zal in Hoorn Hovocubo de tegenstander zijn. Aanstaande vrijdag staat er een oefenwedstrijd op het programma. Tigers Roermond komt dan op bezoek in Gorinchem.

Vrouwen nu tegen landskampioen
De vrouwen van ZVG/Cagemax plaatsten zich door een 8-2 overwinning op ZVV Den Haag voor de halve finale van de landelijke KNVB-beker. Corina Luijks nam vier doelpunten voor haar rekening. De overige doelpunten waren van Patricia Looijen (2), Marloes Blom en Griffith Vaissaire.

Op 23 februari speelt ZVG in de volgende ronde, in een neurale hal, tegen landskampioen FC Marlène.