Unitas (zat) wanhoopt niet na nieuwe nederlaag: ‘Er is geen reden tot paniek’

Wedstrijdverslagen 2.320 keer gelezen

GORINCHEM • Unitas (zat) kan voetballend met alle tegenstanders in de derde klasse C mee, maar kan wedstrijden maar niet winnend over de streep trekken. Dat lukte in 2024 alleen tegen Alblasserdam. Ook tegen Groote Lindt, onlangs winnaar van de tweede periode, was de bal veelal voor de ‘roodbroeken’ maar kreeg de Bouchaten-equipe toch een 1-3 nederlaag om de oren.

Trainer Othman Bouchaten zag dat zijn ploeg slordig met het vele balbezit omging. Een vroege 0-1 achterstand hielp daar niet aan mee. Op slag van rust werd het nog wel gelijk door een treffer van Tesfalem Tekle Tinsue.

Na rust maakte Thom Hoogakker van afstand vlot de 1-2 voor de gasten uit Zwijndrecht. Unitas zette vol aan, maar liep in de extra tijd nog eens in het mes, 1-3.

Toch ziet de vertrekkende Bouchaten perspectief. “Er is geen reden tot paniek of wanhoop. Deze wedstrijd is een belangrijke les op onze reis naar verbetering.”

Zaterdag heeft Unitas uit bij hekkensluiter DFC kans op succes.