Bjorn Cevat houdt het na twintig jaar voor gezien
Bjorn Cevat houdt het na twintig jaar voor gezien regio-voetbal.nl

Bjorn Cevat houdt het na twintig jaar voor gezien

Nieuws 565 keer gelezen

HEDEL – Na twintig seizoenen amateurvoetbal hangt de 35-jarige Bjorn Cevat zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Bij Nivo Sparta, Unitas en natuurlijk jeugdliefde Hedel zullen ze nog vaak terugdenken aan Cevat’s enorme werklust.

Ammerzoden, 25 oktober 2015. Op  sportpark d’n Huybert treffen streekgenoten Hedel en Jan van Arckel elkaar in de strijd om de districtsbeker. De Ammerzodense formatie acteert een niveau hoger dan de buurman, dus vooraf is vierdeklasser Jan van Arckel de gedoodverfde favoriet. De ploeg van trainer Rob van Loon komt ook op een 2-0 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar niets blijkt minder waar. Hedel maakt de aansluitingstreffer en komt via aanvoerder en uitblinker Bjorn Cevat zelfs op 2-2. Via strafschoppen zorgt Hedel voor een verrassing, door de streekrivaal uit te schakelen en door te gaan in het bekertoernooi.

Het is overdreven om te stellen dat één man voor die overwinning verantwoordelijk was, maar zijn bijdrage was van groot belang. Cevat maakt met zijn doelpunten en zijn routine week in week uit het verschil bij Hedel. Als middenvelder noteert hij bij zijn jeugdliefde ronduit duizelingwekkende cijfers: 148 doelpunten in 221 competitiewedstrijden. Dat mag je wellicht ook verwachten van iemand die met Nivo Sparta in de hoofdklasse heeft gespeeld, maar Cevat geeft toe dat zijn verleden in zijn tweede termijn bij Hedel een grote druk met zich meebrengt: “Op het moment dat ik een slechte dag heb, zie je dat in het hele team. Daarom verloren we bijvoorbeeld ook met 3-0 van Heerewaarden, terwijl we de thuiswedstrijd met 6-2 hadden gewonnen.”

Pijnstillers
Cevat houdt het vanwege een slepende blessure toch echt voor gezien : “Ik heb al sinds oktober ontzettend last van mijn onderrug. Ik speel sindsdien met pijnstillers, maar ik heb het er niet voor over om in de vijfde klasse steeds een hele strip medicijnen naar binnen te werken. Van tevoren zei ik al dat ik ga stoppen wanneer ik met mijn werk word belemmerd, dus dat doe ik ook. Eigenlijk heb ik in het verleden veel geluk gehad, want behalve een gekneusde lever, een gekneusde rib en twee gescheurde binnenbanden heb ik geen grote blessures gehad.”

Cevat somt zijn blessures op alsof het niets is, maar dat is misschien ook wel omdat hij zelf behoorlijk kon uitdelen:“Ik denk dat ze mijn naam onder een sneltoets hadden staan, zodat mijn adres er iedere keer uitrolde. De gele kaarten zijn niet op een paar handen te tellen, maar daar heb ik een groot deel van gekregen toen we met Nivo Sparta in de hoofdklasse speelden en iedere wedstrijd alleen maar stonden te verdedigen. Voor mij was het dan maar een kleine moeite om even aan de noodrem te trekken”, aldus Cevat lachend.

Dezelfde streken
De geboren Hedelnaar ambieert geen hoofdtrainerschap: “Als ik van sommige mensen uit de voetballerij hoor dat ze voor de trainerscursus bijvoorbeeld naar Middelburg moeten, dan kijk ik daar nu al tegenop. Aan de andere kant; ik zeg nooit nooit, want er zijn zoveel mensen geweest die riepen dat ze nooit trainer wilden worden en het uiteindelijk toch werden.”

Volgend seizoen richt Cevat zich op de jeugdafdeling van Hedel. Hij gaat namelijk de F1 trainen waar zijn zevenjarige zoontje Mauk gaat spelen.” Grappend: “Hij heeft ook al dezelfde streken als ik, dus dat wordt in de toekomst ook een goeie voor de KNVB.”

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden