• Sliedrecht - Papendrecht (0-1).
• Sliedrecht - Papendrecht (0-1). Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal

Sliedrecht loopt zich stuk op Papendrecht

Algemeen 966 keer gelezen

SLIEDRECHT – In de streekderby tegen Papendrecht heeft Sliedrecht zaterdag 1 februari 2020 op sportpark De Lockhorst onverwacht een behoorlijke zeperd opgelopen. Het team was qua inzet en motivatie geen schim van afgelopen dinsdag, toen nog de sterren van de hemel werden gespeeld tegen hoofdklasser Halsteren. In de slotfase kaapte Papendrecht de volle winst weg (0-1).

In een wedstrijd waarin door Sliedrecht vele grote kansen onbenut bleven dicteerde de gastheren het grootste deel van de wedstrijd, maar konden met geen mogelijkheid een bres slaan in de hechte en goed geoliede verdediging onder aanvoering van captain Nick Kamerling. In de allereerste minuut kreeg Koen Lighaam al een kans om de score te openen, maar Jordy de Jong redde ten koste van een corner en luttele momenten later moest keeper Donatz van Sliedrecht alles uit de kast halen om een inzet van de doorgebroken Justin Beemsterboer te ontregelen.

Aangemodderd
Langzamerhand kreeg Sliedrecht vat op de wedstrijd en moest Papendrecht terug. De kansen kwamen wel, maar het ging allemaal niet van een leien dakje. Een 100% kans voor Dennis Verhoef werd naast gekopt en een inzet van Gavir Breidel uit een corner belandde bovenop de lat. Er spatte geen inzet en werklust van af, maar meer het idee van "het komt wel goed". Zo werd tot de rust plichtmatig aangemodderd, zonder dat er momenten waren die deden denken aan een team dat de absolute wil toonde om te winnen.

Spervuur doelpogingen
Met Danny van Laarhoven voor Quincy Bartens ging Sliedrecht de tweede helft op zoek naar een treffer. Kort na de aftrap was Dennis Verhoef opnieuw dicht bij een doelpunt, maar zijn achterwaartse kopbal werd fraai gepareerd door keeper Roy Rijntjes. De druk werd nog meer opgevoerd, maar een spervuur aan doelpogingen kon de Papendrechtse defensie niet aan het wankelen brengen. Aanvallend moesten de gasten zich beperken tot snelle uitvallen, maar die leverden vooralsnog niets op.

Gestolen overwinning, terechte zege
Vlak voor het eindsignaal kreeg invaller Jeroen Muilwijk nog een prima mogelijkheid om te scoren, maar hij treuzelde te lang. In de slotminuut was het tenslotte Justin Beemsterboer die middels een uitval alleen voor Donatz kwam en niet faalde (0-1). Een gestolen overwinning wanneer je kijkt naar balbezit en kansen, maar een terechte zege wanneer het gaat om inzet en beleving van een wedstrijd.

Zaterdag 8 februari speelt Sliedrecht weer thuis, dan tegen Heerjansdam, aanvang 14.30 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)