SteDoCo 'baalt' van late 2-3 en schorsingen

Nieuws 124 keer gelezen

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Hoofdklasser SteDoCo begon dinsdagavond knap aan de nacompetitie met een 2-3 overwinning op het nu uitgeschakelde ASWH. Maar toch was er geen sprake van een uitgelaten stemming, want de late tweede Ambachtse treffer was vlak voor tijd een streep door de Hoornaarse rekening.

Immers, bij een 1-3 zege op ASWH was zaterdag een gelijkspel tegen RVVH voldoende geweest om een tweekamp met ACV of Staphorst af te dwingen. Nu moet SteDoCo op eigen veld winnen van de Ridderkerkers, want bij een gelijk puntentotaal en een gelijk doelsaldo (in de nacompetitie) geeft de ranglijstpositie in de reguliere competitie de doorslag. SteDoCo moet het bovendien stellen zonder het centrale verdedigingsduo Erik de Kruijk / Benjamin de Gans. Beiden kregen een fatale gele kaart.

Gestaakt
Nadat het met 1-0 achter had gestaan en ASWH ook nog een strafschop gestopt zag worden door doelman Ruud de Groot, kwam SteDoCo door treffers van Erik de Kruijk en Roel de Kruijk op een 1-3 voorsprong. SteDoCo raakte na rust ook nog eens twee keer de paal.

Een zware onweers- en regenbui noopte de arbiter het duel twaalf minuten voor tijd te staken. Dat pakte in het nadeel van SteDoCo uit. ASWH kwam 'agressief' terug voor het restant en Jesper van den Bosch verkleinde de marge tot 2-3, een treffer die de uitgangspositie voor SteDoCo toch wat lastiger maakt.

Vervelend moment
“De eerste schorsing in mijn leven, op een heel vervelend moment. Bovendien een domme overtreding, op het middenveld. Mike van Dommelen liet heel slim zijn been hangen”, trok Erik de Kruijk direct na afloop het boetekleed aan. “Die gasten hebben net iets meer ervaring.  Kleine dingetjes, die wij nog moeten leren. Dat was ook bij hun tweede goal. Uit een ingooi nota bene. Die speler zakt door zijn knieën en kopt in alle vrijheid de 2-3 binnen.”

Aan de andere kant wilde de Hoornaarse aanvoerder ook niet klagen. “Binnen anderhalve week winnen we twee keer van ASWH, met in totaal acht doelpunten. Ik ben trots op SteDoCo."

Probleem
"Ik ben tevreden over de prestatie van mijn ploeg. Natuurlijk hadden we de wedstrijd gezien de vele kansen eerder in het slot moeten gooien en was een noodzakelijk gelijkspel tegen het altijd afwachtende RVVH een betere uitgangspositie geweest. Maar de schorsing van mijn centrale verdedigingsduo is een groter probleem”, besefte trainer Virgil Breetveld, die in Hendrik-Ido-Ambacht zelf zijn laatste wedstrijd schorsing uitzat.

(Meer in Het Kontakt Alblasserwaard van donderdag 22 mei)
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Furkan Cetin van LRC naar Roda Boys, Bauke Bakker keert terug bij Leerdammers 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Jan van Arckel behoort landelijk tot select groepje ongeslagen kampioenen 6 uur geleden
Afbeelding
Arbiter 'vergeet' FC Perkouw- Be Fair gisteren
• DFC - Alblasserdam 2-2 (3e klasse C).
Uitslagen en standen zaterdag 18 mei 2024 gisteren
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update gisteren
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal gisteren