Jan van Arckel nauwelijks teleurgesteld over mislopen promotie

Nieuws 362 keer gelezen

AMMERZODEN – Jan van Arckel blijft vierdeklasser.

Even mochten ‘de Jantjes’ uit Ammerzoden via de nacompetitie ruiken aan een opstapje. Maar op Pinkstermaandag versperde het meer geroutineerde GSBW uit Goirle de ploeg van trainer Rob van Loon de weg naar meerdere glorie. Het werd op D’n Huybert in de return een 0-3 verlies, nadat in de eerste wedstrijd de ploegen op 1-1 waren blijven steken.

Doelstelling
Trainer Van Loon was niet teleurgesteld. “Dit was voor ons een onverwacht toetje. We hadden onze doelstelling, ons handhaven in de vierde klasse, al lang en breed gehaald. Voor een clubje als Jan van Arckel is het halen van de eerste nacompetitie in de historie al een fantastisch resultaat”, sprak de oefenmeester.

Misschien dat er iets meer in had gezeten wanneer Jan van Arckel in de sterkste opstelling had kunnen aantreden. Johan Kivit, Adriaan van Hemert en Ricardo Laus ontbraken vanwege een schorsing op het wedstrijdformulier. “En dat zijn toch drie sterkmakers”, onderstreepte Van Loon vooraf.

Paal
Met wat meer geluk had met name voor rust de club uit Ammerzoden er iets meer uit kunnen halen. Tot driemaal toe was het dichtbij een goal. Jordy Struijk, Jeroen de Groot (paal) en Jan-Hein van Wordagen zat het echter even niet mee. “Als je er daar één van binnen prikt, wordt het wellicht anders”, vond ook Van Loon.

Met een 0-1 ruststand leek het hardwerkende Jan van Arckel gezien de kansjes van de eerste helft nog niet verslagen. Echter mooie kansen zoals voor rust dienden zich in de tweede helft niet meer aan, ofschoon  de thuisclub alles op de aanval gooide. Tot een goed kwartier voor het einde was er nog hoop, maar een snelle uitval aan GSBW werd fataal: 0-2.  En met de 0-3 even later was het definitief over en uit met Jan van Arckel.

Trots
“We hebben er alles aan gedaan. Onszelf niet verstopt. En inderdaad hadden wij voor rust met een beetje mazzel op voorsprong kunnen komen. Maar aan de andere kant, de 1-1 van vorige week was al een meevaller. Toen speelde GSBW heel goed vond ik. We mogen trots zijn dat we de nacompetitie hebben gehaald”, vervolgde Van Loon.

Jan van Arckel heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Brian van Loon (Maliskamp) en Mervin Idoe (BVV).  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden