Nieuw-Lekkerland en Schelluinen op jacht naar herstel [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Nieuw-Lekkerland wil de nederlaag tegen Papendrecht zo snel mogelijk wegpoetsen.
• Nieuw-Lekkerland wil de nederlaag tegen Papendrecht zo snel mogelijk wegpoetsen. (Richard van Hoek Fotografie)
voorbeschouwing

Nieuw-Lekkerland en Schelluinen op jacht naar herstel

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - In de voorlaatste speelronde voor de winterstop -let op: de nodige duels beginnen al om 14:00 uur- jagen onder meer Nieuw-Lekkerland en Schelluinen op herstel.


Derdedivisionist SteDoCo staat verder genoeg weg van de degradatiezone, maar zou liever wat meer omhoog kijken. Daarvoor zijn de resultaten nog te wisselvallig. Zaterdag 7 december de verre reis naar nummer 6 SV Hoek, dat vijf punten meer heeft. Bij winst zit SteDoCo de Zeeuwen op de hielen.

1C
Nieuw-Lekkerland werd zaterdag omver geblazen door Papendrecht. Dat mag niet nog eens gebeuren. Herstel tegen hekkensluiter Oranje Wit ligt in de lijn der verwachtingen. Sliedrecht verspeelde afgelopen weekend twee duren punten en mag bij WNC geen nieuwe schade oplopen. Heeft Papendrecht het lek boven? Dat moet tegen Montfoort SV'19 blijken, een tegenstander die niet mag worden onderschat. Sliedrecht had er immers de handen vol aan.

2F
In 2F wil ASV Arkel de veilige marge ten opzichte van de degradatiezone graag behouden. De ploeg van Leon Elands zal zich in Nieuwendijk schrap moeten zetten, want de 4-0 zege op Woudrichem smaakt bij Altena naar meer. Drechtstreek is punten aan het sprokkelen en mag nu proberen de nieuwe koploper VVGZ het vuur na aan de schenen te leggen. GJS klimt uit het dal, maar dat geldt ook voor opponent Roda Boys, dat eerder deze week afscheid nam van trainer Frank Brands. Een nieuw gelijkspel zou voor GJS op  voorhand geen verkeerd resultaat zijn.

De Zwerver
De Zwerver heeft het moeilijk in de westelijke tweede klasse. FC Binnenmaas staat nog binnen handbereik, dus een Kinderdijkse zege zou een geweldige opsteker zijn.

3C
Dan 3C, waar de neutrale voetballiefhebber de derby's weer voor het uitzoeken heeft. Deze zaterdag onder meer: VVAC - Streefkerk, Schoonhoven - Groot-Ammers, Schelluinen - SV Meerkerk en Hardinxveld - De Alblas. De verschillen achter de top-4 zijn minimaal, dus de spanning zit er wekelijks vol op. Ameide, Alblasserdam en SVW moeten het thuisvoordeel tegen respectievelijk Lekkerkerk, SV Lopik en FC Perkouw kunnen uitnutten.

HSSC'61
Alle hens aan dek zaterdag voor HSSC'61. Jonathan komt naar Het Plein. De cijfers van de koploper spreken voor zich: 10 gespeeld, 30 punten.

4D
Peursum heeft in 4D de aansluiting te pakken. De Giessenburgers kunnen nog een woordje gaan meespreken als lijstaanvoerder Asperen pootje wordt gehaakt. SV Noordeloos is nog altijd de verrassende nummer 2, maar moet uitkijken zich niet in Kerkwijk te verslikken. Unitas kwakkelt. Wellicht dat tegen Leerdam Sport een kentering kan worden bewerkstelligd. Lekvogels is vrij.

Unitas-zondag
Unitas-zondag verspeelde tegen AWC de koppositie. Dat is op zich al voldoende reden om EHC/Heuts niet te onderschatten. hoewel deze klus op papier te doen moet zijn.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup