Logo regio-voetbal.nl
• Roda Boys nam afscheid van Frank Brands en Jan van Eijndhoven (beiden staand).
• Roda Boys nam afscheid van Frank Brands en Jan van Eijndhoven (beiden staand). (Foto: Gerald van Zanten)
Trainerscarrousel

Frank Brands: 'Ik had hier niet op gerekend'

  •   1980 keer gelezen   Nieuws

AALST • Roda Boys won zaterdag zijn tweede opeenvolgende wedstrijd. Toch werd kort na afloop gebroken met trainersduo Frank Brands en Jan van Eijndhoven.

Als een donderslag bij heldere hemel. Zo moet het hebben gevoeld voor Frank Brands toen hem werd meegedeeld dat de samenwerking met hem en zijn assistent Jan van Eijndhoven per direct werd stopgezet. Natuurlijk kende Roda Boys een langdurige periode van sportieve malaise, maar de afgelopen weken werden de resultaten weer wat beter. Na een gelijkspel bij - destijds - koploper Woudrichem, wist de ploeg uit Aalst twee achtereenvolgende zeges te boeken. 

Het blijkt niet genoeg om Brands en Van Eijndhoven hun derde en laatste seizoen bij Roda Boys af te laten maken. Dat is een eenzijdig besluit vanuit de technische commissie, waarover Van Eijndhoven laat weten 'beduusd' te zijn. Ook voor Brands komt de beslissing als een verrassing, vertelt hij maandag kort nadat het nieuws via een Whatsapp-bericht aan de spelersgroep wereldkundig was gemaakt. 

"Ik had hier niet op gerekend. En het feit dat wij zeggen dat we het niet zagen aankomen, zegt wel iets. Het is niet alleen dat we een stijgende lijn zagen, die ís er ook gewoon. Niet alleen qua resultaten, maar ook voor wat betreft het voetbal. Maar we hebben vanmiddag een gesprekje gehad en daaruit is gebleken dat Roda Boys vertrouwen heeft in een andere oplossing. De club heeft het recht om die beslissing te nemen en dan zul je dat moeten accepteren. Uiteraard hebben wij er andere ideeën over, maar goed, het gaat niet om ons; het gaat om het team en de club. Ik had graag de stijgende lijn afgemaakt en omgezet in iets tastbaars. We hadden ook echt het idee dat zoiets er in zou zitten, maar helaas hebben we die kans niet gehad."

Verder kijken
Het verhaal van Brands vraagt om een reactie vanuit Roda Boys. Voorzitter Peter van Driel gaat niet concreet in op de reden voor het moment waarop deze beslissing is genomen, dat voor de buitenwacht allesbehalve logisch overkomt: "Supporters kijken naar vandaag. Wij kijken naar vandaag, naar gisteren, naar drie weken terug en naar over een half jaar. Als vereniging moet je verder kijken", aldus Van Driel, die benadrukt dat de beslissing niet op emotie gebaseerd is. 

"Het moment moet niet afhangen van twee keer verliezen of twee keer winnen. Op de emotie worden altijd verkeerde beslissingen genomen. Er zijn meerdere factoren die bij zoiets meespelen. Want als je de samenwerking met een trainer beëindigt, ga je het dan zelf doen? Nee, dus we wachten tot we een goede oplossing hebben. En nu hebben we een oplossing waar we heel veel vertrouwen in hebben."

Gevleid
Die 'oplossing' is gevonden in de vorm van Jorco de Kok. Samen met Mike Scholten zal hij het seizoen bij de tweedeklasser gaan afmaken. Een buitenkansje, vond de 44-jarige ex-Roda Boys-speler: "Ik voelde me gevleid. Ik ken de club natuurlijk al langere tijd, al moet ik wel zeggen dat ik dit niet helemaal zag aankomen. Ik ben wel een keer eerder benaderd over 'iets' in de toekomst, maar dat was niets met daadkracht. Totdat ik op een gegeven moment werd gevraagd of ik interesse had om dit seizoen in te stappen. Dat pak ik met twee handen aan. Met het materiaal dat ze hebben, denk ik dat ze te laag staan", aldus De Kok, die Roda Boys dit seizoen één keer eerder zag spelen. 

"Tegen Achilles Veen, voor de beker. Toen was er toevallig ook een reünie met oud-spelers. Ik heb natuurlijk van 2002 tot 2005 hele mooie jaren gehad bij Roda Boys. Het is een club waar veel reuring is. Ik zie het als een mooie uitdaging om Roda Boys in de bovenste gelederen van de tweede klasse F te laten draaien. Ik verwacht dat we het tij kunnen keren. We gaan een prijs proberen te pakken", is De Kok hoopvol.

Dat zou zomaar de tweede periodetitel kunnen worden. De eerste twee wedstrijden werden immers al in winst omgezet.

Martin van Hemert

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup