• Niels Blom als trainer/coach van Nivo Sparta 2.
• Niels Blom als trainer/coach van Nivo Sparta 2. Foto: Marco Oomen

Nieuwe Nivo Sparta-trainer Niels Blom: 'Kan alleen maar een win-win-situatie worden'

1 jan, 09:00 Nieuws 1.933 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Volgend seizoen zal Nivo Sparta worden geleid door het trainersduo Niels Blom/Bert Ruijsch. De pas 37-jarige Blom verheugt zich nu al op zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Voor velen was het al langer duidelijk dat de voormalige speler van het eerste elftal van Nivo Sparta zich graag als hoofdtrainer wilde bewijzen bij 'zijn' cluppie. Daar deed Blom ook nooit geheimzinnig over: "Ik heb natuurlijk nooit onder stoelen of banken gestoken dat het mijn wens is om trainer van het eerste elftal te worden. Misschien is het door de ontstane situatie wel iets meer in een stroomversnelling terecht gekomen, maar dat maakt het niet minder gewenst vanuit mijn kant. En vanuit Nivo."

Meer eigen jongens
Over die 'ontstane situatie' verscheen vorige week een interview met Bert Ruijsch op Regio-Voetbal, met als strekking dat er financieel minder middelen voorhanden zijn dan de voorgaande jaren het geval was. Dat zal ook zijn weerslag hebben op het eerste elftal.

Toch denkt Blom - die trainer van het tweede elftal én hoofd jeugdopleiding is bij de club uit Zaltbommel - dat daar voor hem juist een belangrijke rol is weggelegd: "Het financiële aspect is belangrijk, maar vanuit het tweede elftal en als hoofd jeugdopleiding ken ik Nivo op mijn duimpje. Ik weet wat we in huis hebben. Nivo wil nog meer met eigen jongens gaan werken, dus ik denk dat het op dit moment met de keuze voor mij redelijk bij elkaar viel. En in de combinatie met iemand als Bert Ruijsch, kan het alleen maar een win-win-situatie worden."

Bepalende rol
Een bijkomend voordeel is dat Ruijsch wel over de benodigde papieren beschikt, waar dat voor Blom niet het geval is. Hij gaat zich inschrijven voor de TC II-cursus. Een trainersduo brengt daarentegen ook de nodige moeilijkheden met zich mee. Want wie van de twee bepaalt er bijvoorbeeld de opstelling?

"Daar kan natuurlijk weleens een discussie over gaan ontstaan, al moet ik zeggen dat we elkaar al lang kennen. Ik heb vijf jaar onder Bert getraind en sinds ik met hem in contact kwam, begon ik ook het trainersvak interessant te vinden. We denken hetzelfde over voetbal, over hoe we willen spelen en hij ziet het zitten om me dat stapje extra te laten maken. Ik denk dat het de bedoeling is dat ik de bepalende rol zal gaan krijgen, maar in eerste instantie gaan we het zeker met zijn tweeën doen. En dan hoop ik dat ik in de loop van tijd op eigen benen kan staan. Het doel is om zelfstandig verder te kunnen."

Martin van Hemert

Freelance-redacteur Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie