Afbeelding
ingezonden mededeling

Hoe worden jouw benen nog sterker in de sportschool?

Nieuws 568 keer gelezen

De rol van je benen bij voetbal beperkt zich niet alleen tot het schieten van de bal. Het hele spel draait om de manier waarop je op je benen staat. Het is dan ook niet vreemd dat je er graag aan werkt.

Dat doe je bijvoorbeeld in alle Basic-Fit sportscholen. Het is dan alleen wel belangrijk om te weten welke oefeningen je dan moet doen om er zeker van te zijn dat jouw benen zo sterk als mogelijk worden. Daarom is het goed om eens een goede beentraining door te nemen.

Richten op de benen
In de eerste plaats is het belangrijk om je te richten op specifieke oefeningen voor de benen. Daarvan is de squat ongetwijfeld de meest bekende. Het doen van de kniebuigingen met gewicht op de schouders, is de manier om te zorgen dat de grote spieren in de benen een stuk sterker worden. Dat geldt ook voor de legpress. Deze doe je in een speciale machine. Daarnaast is het ook zo dat je bijvoorbeeld met bepaalde variaties van een legcurl de hamstrings en de quadriceps kunt trainen. Tot slot is er ook nog de lunge.

Het doen van ondersteunende oefeningen
Het is belangrijk om ook enkele ondersteunende oefeningen te doen. Dit doe je op andere dagen dan je beentraining. Denk bijvoorbeeld aan het doen van oefeningen voor de kuitspieren. Denk ook aan oefeningen voor de bilspieren en de spieren in de onderrug. Net zoals de buikspieren ook belangrijk zijn. Deze spieren zijn ondersteunend wanneer je de beenoefeningen doet. Als deze sterker zijn, kan je ook meer uit de oefeningen halen die specifiek voor de benen zijn. Het is dus belangrijk dat je je hier net zo goed op richt als je aan je benen gaat werken.

Waarom in de sportschool?
Waarom is het nu zo belangrijk om dit in de sportschool te doen? In de eerste plaats is het belangrijk om je benen voldoende te kunnen belasten. Als je de spullen hiervoor allemaal zelf moet kopen, dan zal dat je meer kosten dan gewoon een abonnement voor de sportschool te nemen. Bovendien biedt de sportschool heel veel extra mogelijkheden, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van machines. Zo kan je je benen veel gerichter trainen dan door alleen basisoefeningen met vrije gewichten te doen. Het is belangrijk om dit dus mee te wegen wanneer je de keuze hebt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden