Afbeelding
Foto:Kontakt Mediapartners

Yoni Sahertian: ‘Leerdam Sport moet weg uit 4e klasse’

Nieuws Voorbeschouwingen 1.360 keer gelezen

LEERDAM • Leerdam Sport stelde afgelopen seizoen teleur met een plaats onderin het rechterrijtje. Er werd een heel elftal aan nieuwe spelers verwelkomt en trainer Yoni Sahertian heeft maar één doel: “We willen weg uit de vierde klasse.” 

Sahertian gaat zijn derde seizoen in als hoofdtrainer van Leerdam Sport. Bij zijn aanstelling was het doel om met een Leerdams smoel de weg omhoog te vinden. “Maar dat werkte toch niet, dus nu zijn we wat verder gaan kijken. We hebben nu een grote groep, waarin iedereen de kans krijgt. Als we moeten wisselen, worden we er niet slechter op, maar spelers moeten wel blijven knokken voor hun plek. Als dat gebeurt, hebben wij voldoende kwaliteit om bovenin mee te draaien.” 

Heel makkelijk is dat natuurlijk ook niet. “Je moet duidelijk zijn naar de spelers, want er kunnen er maar elf tegelijk spelen. En we hebben geen tweede elftal, dus de jongens die op zaterdag afvallen, spelen niet. Maar iedereen staat er volledig achter. Hoe we promoveren, maakt me niet uit. Een titel is natuurlijk mooi, maar via de nacompetitie is ook prima.” 

Jeugdafdeling
Het zou zomaar het laatste seizoen van Sahertian bij Leerdam Sport kunnen worden. “Misschien vindt de club het na drie jaar genoeg, dat weet ik niet. Er wordt nu vol ingezet op de jeugdafdeling en daar sta ik helemaal achter. En met het eerste elftal is het: het komt nu of het komt nooit. Als we niet promoveren blijven we stil staan. Dat geldt ook voor mij als hoofdtrainer. Ik wil me ook blijven ontwikkelen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden