Logo regio-voetbal.nl
<p>&bull; Jacob van Zanten.</p>

• Jacob van Zanten.

(Foto: Marinus de Keijzer)
Voorbeschouwingen

Jacob van Zanten verwacht zwaar seizoen voor Tricht, opening weer tegen Heukelum

  •   keer gelezen   Nieuws

HEUKELUM/TRICHT • Alweer voor het derde jaar achtereen begint de competitie in de tweede klasse met een wedstrijd tussen de regioclubs Heukelum en Tricht. Beide dorpsclubs zijn inmiddels een vaste waarde in de tweede klasse zaterdag. Heukelum is een gedegen middenmoter in deze klasse en Tricht bungelt de laatste jaren onderaan de ranglijst. Maar met de nieuw aangestelde trainer Jacob van Zanten probeert Tricht hier verandering in te brengen.

De 51-jarige Van Zanten is geen onbekende op Sportpark Crayestein. Jacob begon zijn trainersloopbaan bij de jeugd van Tricht. Hierna was hij tien jaar trainer bij de zaterdagtak van FC Lienden waarmee hij van de vierde naar de eerste klasse promoveerde. Daarna was de Beusichemse trainer nog assistent-trainer bij hoofdklasser Duno en hielp hij zijn cluppie BZS uit de brand toen ze daar zonder trainer kwamen te zitten. 

Vorig seizoen keerde hij terug bij de JO19 in Tricht. Na het op non-actief zetten van het trainersduo Frank Brands en Jan van Eijndhoven werd Van Zanten gepromoveerd tot hoofdtrainer. Omdat hij ‘zijn’ jongens niet in de steek wilde laten en omdat hij veel talent ziet in de jeugd van Tricht, blijft hij dit seizoen ook trainer van de JO19.

Fysiek
Van Zanten denkt dat Tricht met nog vier andere verenigingen gaat strijden om degradatie. Hij is bezig om de talentvolle jeugd in te passen in zijn team. Tijdens de oefenperiode stonden geregeld een aantal jongens van 17 en 18 jaar op het veld. Van Zanten verwacht dat de groenwitten het moeilijk gaan krijgen met het fysieke geweld in de tweede klasse. Daarom hoopt hij ook op een terugkeer van een aantal routiniers. Met name is de hoop gevestigd op Arjan Hakkert, die tobt met een liesblessure.

Max Schaaij
Heukelum heeft geen beste voorbereiding gedraaid. Maar volgens centrale verdediger Max Schaaij komt dit wel goed wanneer iedereen weer fit is en teruggekeerd van vakantie. Schaaij voetbalt sinds vorig seizoen bij Heukelum en vormt samen met Wilfried Prigge het centraal duo achterin. Max voetbalde zijn hele leven bij LRC voordat hij die overstap waagde. Toen zijn voetbalmaatje Ferry Meijdam hem vroeg om met hem mee te gaan naar Heukelum nam hij de sprong in het diepe.

De 22-jarige Leerdammer speelde door de coronaperikelen nog maar een paar wedstrijden voor Heukelum. Toch heeft Max Schaaij het erg naar zijn zin in en zegt: “Het is een kleine dorpsclub en het team bestaat vooral uit eigen jongens. De selectie is een mix van jeugd en routiniers zoals Ferry Meijdam, Sil van Putten en Wilfried Prigge”.

Pieter-Jan van Oort

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup