• Met Erwin van Schilt heeft Leerdam Sport de nodige ervaring in huis gehaald.
• Met Erwin van Schilt heeft Leerdam Sport de nodige ervaring in huis gehaald. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Brok ervaring in Leerdamse goal: ‘Top-5 moet kunnen’

Nieuws Voorbeschouwingen 1.993 keer gelezen

LEERDAM • Leerdam Sport’55 wacht nog op zijn eerste overwinning. Nadat het op de eerste speeldag onderuit ging bij IFC, volgde afgelopen zaterdag een enigszins teleurstellend gelijkspel tegen Lekvogels. Onder de lat stond Arjan Kersten, normaal keeper van het tweede. Tegen IFC raakte Mehmet Uysal geblesseerd bij een tegengoal, waardoor veldspeler Jeffrey van Bruchem de handschoenen aan moest trekken. Uysal was al de vervanger van een andere keeper: Erwin van Schilt.

De doelman kwam afgelopen zomer over van TEC, maar raakte in de bekerwedstrijd bij Haaften geblesseerd. “Ik voelde bij een uittrap iets knappen in mijn bovenbeen. Het vermoeden is dat er een klein scheurtje in de spier zit.”

Bijzonder
Het verhaal van Van Schilt is bijzonder. De afgelopen 23 jaar diende hij namelijk geen andere club dan TEC. Tot vier seizoenen geleden was hij onderdeel van de eerste selectie van de Tielenaren, waarna hij besloot als laatste man door te gaan in het tweede elftal. Totdat Leerdam Sport-trainer Beyhan Konak belde.

“We kennen elkaar van onze gezamenlijk periode bij TEC zondag 1. Hij belde of ik zin had om weer aan de slag te gaan als keeper bij zijn nieuwe club. Ik heb erover nagedacht en het leek me een mooie uitdaging.” 

Met Van Schilt haalt Leerdam Sport de nodige ervaring in huis. Bij TEC maakte hij mee hoe de club van de 3e klasse promoveerde naar de hoofdklasse. “Een prachtige periode waarin iedereen bij de club veel heeft kunnen leren. Ikzelf ook dus.”

Wennen
Het maakt dat Van Schilt één van de meest ervaren spelers is binnen de Leerdamse selectie. Met zijn ervaring hoopt hij van waarde te kunnen zijn dit seizoen. “Na vier jaar niet gekeept te hebben, was het in het begin wel weer even wennen, maar ik zat er vrij snel weer goed in. Ik ben een meevoetballende keeper. Iets wat goed past bij deze ploeg, denk ik.

Top 5
Op zijn blessure na, bevalt het avontuur in Leerdam Van Schilt tot nu toe bijzonder goed. “We hebben een kwalitatief goede groep die ook nog eens bereid is om voor elkaar te werken. Ik denk echt dat een top-5 eindklassering moet kunnen en dat we ook nog een periode moeten kunnen pakken.”

Om die ambitie kracht bij te zetten, zal Leerdam Sport snel zijn eerste overwinning binnen willen halen, bijvoorbeeld komende zaterdag tegen ASH. Van Schilt is er dan waarschijnlijk nog niet bij. “De week daarna zijn we vrij, dus ik hoop er de 23e tegen SSW weer te staan.”

Gertjan den Ouden

Redacteur Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app