• Drechtstreek - Heukelum (0-1).
• Drechtstreek - Heukelum (0-1). Foto: Piet van Beest
voorbeschouwing

Heukelum en Drechtstreek willen omhoog

Nieuws Voorbeschouwingen 1.268 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Heukelum en Drechtstreek bezetten momenteel de onderste twee plaatsen in de tweede klasse. Beide clubs ontmoeten elkaar zaterdag in Heukelum en willen zo snel mogelijk omhoog op de ranglijst.

Drechtstreek behaalde vorige week in de vooruit gespeelde thuismatch tegen EBOH met 3-0 mooi de eerste competitiezege. Net als Heukelum heeft Drechtstreek nu vier punten, maar Heukelum had daarvoor wel één wedstrijd minder nodig. Na de keurige 4-1 thuiswinst op De Zwerver volgden dure uitnederlagen in Wijk en Aalburg en in Arkel en daarom is Heukelum tegen Drechtstreek dringend aan de tweede competitieoverwinning toe. Alleen dan ontstaat een reëel perspectief om weer boven de rode streep te komen. Die noodzaak voor winst geldt voor Drechtstreek echter eveneens. Net als bij de eerste competitiematch van Heukelum is Jerry Molenaar uit Ophemert de scheidsrechter.

Huizen-WNC
WNC gaat zaterdag op bezoek bij het sterke Huizen, dat twee weken geleden door de eerste nederlaag de koppositie in de eerste klasse aan plaatsgenoot Zuidvogels verspeelde en nu dus op herstel gebrand zal zijn. WNC heeft na het teleurstellende verlies in Leerdam zelf echter ook winst nodig om bovenin te kunnen gaan meedoen. Dat wordt in Huizen voor WNC overigens een loodzware opgave, want Huizen strijdt dit weekend met Zuidvogels en mogelijk ook nog Sliedrecht tevens om de eerste periodetitel en beschikt in Theo Visser over een erkende topscorer.

Tricht-EBOH
Tricht ontvangt in de tweede klasse het erg wisselvallige EBOH. Na de goede prestaties tegen SVW en Altena zal Tricht weer op succes hopen. Trichts aanvoerder René van Soelen ging er op Regio-Voetbal al op in. Een goed resultaat heeft Tricht ook nodig om zich vaster in de middenmoot te kunnen nestelen. Bij een zege kan Tricht het Dordtse EBOH op de ranglijst zelfs passeren, maar bij onverhoopt verlies is de staartgroep voor de thuisclub weer heel nabij. Arbiter is de Tielse scheidsrechter Mike Klaare.

NOAD’32-Vuren
Vuren is in de derde klasse D bij hekkensluiter NOAD’32 te gast. Zelf stelt Vuren met acht punten uit zeven wedstrijden echter ook wel wat teleur. In Wijk en Aalburg zal Vuren eindelijk weer eens moeten zien te winnen. Dan is meer defensieve stabiliteit dan in de voorbije weken wel geboden.

BLC-Haaften
BLC staat in klasse 3 D op de tweede plaats en is nog de enige ploeg die koploper GVV’63 van de eerste periodetitel kan afhouden. In Den Bosch wil Haaften echter gaan proberen om via een zege de tweede plaats zelf van BLC over te nemen. Al bij een Haaftens gelijkspel is overigens de periodeprijs van GVV’63 reeds zeker, nog ongeacht wat GVV’63 in Gameren tegen ONI zelf zal gaan presteren.

NEO’25-MVV’58
NEO’25 en MVV’58 hebben na zeven duels allebei acht punten. Het krachtsverschil in Sprang Capelle zal zaterdag niet groot zijn. NEO’25 verloor in de laatste vier wedstrijden niet meer en dus moet MVV’58 rekenen op een tegenstander in vorm die net als de Meterense equipe afstand tot de nog erg nabije staartgroep wil houden.

ASH-Unitas
ASH speelt zaterdag in Hellouw tegen Unitas, dat vorige week in de vierde klasse E uit bij Peursum na vier remises met eerste winst zijn kracht bewees. In Hellouw moet ASH toch proberen om deze Gorkumse opponent te verslaan. Dat zal voor ASH geen sinecure worden. Arbiter is Nico Hardenbol uit Lexmond.

IFC-Herovina
Herovina treedt in Hendrik Ido Ambacht tegen titelfavoriet IFC aan. Na drie competitienederlagen op rij behaalde Herovina vorige week thuis tegen derdeklasser HSSC’61 voor de districtsbeker wel een mooi succes. Gesterkt door die cupwinst hoopt Herovina zaterdag bij koploper IFC stiekem op een stunt, al was het maar via een gelijkspel.

Asperen-SV Noordeloos
Asperen ontvangt zaterdag SV Noordeloos, dat zich na een zwak competitiebegin goed heeft hersteld. Toch dient Asperen thuis op het eigen kunstgras te winnen om zich in de subtop van deze vierde klasse te kunnen handhaven. Scheidsrechter is arbiter Hendri’t Lam uit Almkerk.

Lekvogels-SVS’65
SVS’65 voetbalt in Lexmond tegen Lekvogels, dat tot nu toe qua resultaten ook niet zo imponeert. Een gelijkspel moet voor SVS’65 ondanks de talrijke blessures zeker niet onhaalbaar zijn. De arbiter bij dit duel komt ook uit de regio, want dat is Adrianus van Doesburg uit Waardenburg.

Beesd-Well
Beesd speelt thuis tegen Well, dat nog pas één keer verloor en keurig op de derde plaats in de vierde klasse F staat. Na drie nederlagen met veel tegengoals is Beesd tegen Well dringend weer eens aan een succes toe. Of dat Beesd gaat lukken, is echter vers twee. De Gorkumse scheidsrechter Dirk de Ruiter zal deze wedstrijd arbitreren.

GVV-SV De Braak
GVV komt in Geldermalsen in actie tegen SV De Braak, de ongeslagen koploper in klasse 4 F. Een gelijkspel zou na twee nuttige zeges op staartclubs nu voor GVV tegen deze sterke lijstaanvoerder uit Helmond al een geweldige prestatie betekenen.

Rhelico-FC Drunen
Rhelico staat keurig in de middenmoot van de vierde klasse F en moet zaterdag in Rumpt in staat worden geacht om van het bescheiden gerangschikte FC Drunen te gaan winnen. Dan kan Rhelico verder op de ranglijst klimmen.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app