• René van Soelen in duel.
• René van Soelen in duel. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

René van Soelen verwacht handhaving met Tricht

Algemeen Voorbeschouwingen 1.899 keer gelezen

TRICHT •  Tricht doet het verrassend goed dit seizoen. Bij een overwinning tegen EBOH sluipt Tricht naar de middenmoot.

Vooraf was Tricht getipt als degradatiekandidaat nummer één. De afgelopen seizoenen stond het team kansloos onderaan toen de competities werden afgebroken wegens corona. En tijdens de voorbereiding op dit seizoen wisten de groen-witten ook geen potten te breken. Maar op dit moment staat Tricht netjes op een elfde plek in de tweede klasse F.

Één van de sterkhouders dit seizoen is René van Soelen. De 29-jarige middenvelder keerde vorig jaar terug van WNC. Drie jaar geleden vertrok hij naar Waardenburg om in de eerste klasse te voetballen. “De voornaamste reden dat ik vertrok was dat ik op mijn zesentwintigste eens wilde kijken of ik ook een niveautje hoger ook kon voetballen.” 

Hij was in Waardenburg twee seizoenen basisspeler en voetbalde daar tot zijn tevredenheid op het middenveld met onder andere de broers Sanaky. René had het in Waardenburg goed naar zijn zin. ”WNC is net als Tricht een echte dorpsclub. Het is een kleinere club dan Tricht, maar heeft een trouwe aanhang.”

Maar na twee seizoenen keerde hij terug bij Tricht. “Ik wilde weer voetballen met mijn vrienden en mijn broer Ramon.” Op dat moment keerde zijn broer ook terug nadat hij een tijdje in een lager elftal had gevoetbald.

Routinier
Samen met zijn 33-jarige broer en de van blessure teruggekeerde Arjan Hakkert is René één van de routiniers. Verder bestaat het team uit begin twintigers en dit seizoen zijn er drie jongens van de JO19 bijgekomen. René verwacht veel van deze spelers. “Rick de Jongh, Owen Hol en Joran Smit kunnen alle drie echt heel goed voetballen. Owen heeft tot nu toe alles gespeeld en doet het heel goed op de linksbackpositie.”

Volgens Van Soelen is de aanwas van jonge spelers ook één van de positieve dingen van de voetbalclub. “Tricht is echt een dorpsclub met veel vrijwilligers. En over het algemeen hebben we een goede jeugd. Het lukt ons al een aantal jaren op een rij om op een redelijk niveau te voetballen met eigen jongens.“

Nacompetitie
René van Soelen werkt als Marketing Manager bij een groothandel in Tandartsproducten en voetbalde op zijn zeventiende al in het eerste elftal. Toen hij bij de selectie kwam voetbalde Tricht nog in de derde klasse. Maar binnen twee seizoenen promoveerde hij naar de tweede klasse. In het eerste seizoen in 2014 behaalde Tricht meteen de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

“We schakelden toen Terneuzense boys uit. Helaas redden we het net niet tegen Roda Boys. Ook in die wedstrijden zaten we er dichtbij. Het is jammer dat we in die jaren net niet de stap naar de eerste klasse hebben kunnen maken,” aldus Van Soelen.

Dit seizoen verwacht René een spannende competitie. “Wieldrecht, Roda Boys en SVW steken er bovenuit. Verder zit het dicht bij elkaar en kan iedereen van elkaar winnen.” Tegen Wieldrecht verloor Tricht kansloos met 4-0 en tegen titelkandidaat SVW werd een mooie overwinning behaald.

Tricht heeft de vorm de laatste tijd te pakken. Na de winst op SVW speelde de Trichtenaren gelijk tegen subtopper Altena. Samen met Drechtstreek, Arkel en Heukelum strijden ze om degradatie te voorkomen. Van Soelen verwacht dat ze degradatie ontlopen. Wanneer aanstaande zaterdag in Tricht wordt gewonnen van EBOH dan sluipt Tricht richting de middenmoot.

De Dordtenaren verloren afgelopen weekend kansloos van rodelantaarndrager Drechtstreek en staan nu negende met 10 punten, twee punten en een wedstrijd meer dan Tricht.

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 2 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 4 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 4 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 5 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' gisteren
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01