• Marten Boverhof hoopt Benschop in de tweede klasse te houden.
• Marten Boverhof hoopt Benschop in de tweede klasse te houden. Foto: @vvBenschop

Handhaven is het credo voor Benschop

Nieuws 739 keer gelezen

REGIO • Zaterdagtweedeklasser Benschop hervat de competitie op 19 februari met een uitduel tegen FC Delta Sports’95, dat een plek hoger op de ranglijst staat, dan de Benschoppenaren. Het elftal van Marten Boverhof zette voor de winterstop na vijf verliespartijen op rij een goede reeks neer en hoopt die door te trekken. 

“Het was af en toe puzzelen in de oefenwedstrijden, omdat er een aantal spelers afwezig was vanwege corona,” aldus Boverhof. “In de eerste trainingen kwamen de spelers omgekleed op ons sportpark om risico’s te vermijden, maar ik merkte al snel dat er behoefte was aan meer sociaal contact. We houden wel afstand van elkaar in de kleedkamers. Met vier oefenduels in de benen hoop ik op een goede herstart. In mijn laatste seizoen bij Benschop ga ik voor handhaving.”

SV Lopik
Zaterdagderdeklasser SV Lopik beschikt over een brede selectie. De coronagevallen schopten de korte voorbereiding niet in de war volgens trainer Mark Imandt. 

“Zoveel wedstrijden hebben we gelukkig niet gemist. Van de club krijgen we alle medewerking om ons optimaal voor te bereiden. De trainingen verlopen verder prima en van de oefenduels steken we meer dan genoeg op om ons bij de hervatting van de competitie uit de brede middenmoot - we staan tiende - omhoog te werken.”

Cabauw
Zaterdagvierdeklasser Cabauw nam tijdens de voorbereiding de coronaregels in acht. Het mondkapje ging op in de kleedkamer. Desondanks kregen een aantal spelers corona, die pas weer na herstel aanhaakten. ,

,Het is eerst zaak om het plezier in voetbal weer terug te krijgen,” zegt de ervaren Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,We lagen toch een tijdje stil. Fitheid is broodnodig, omdat we tot 6 juni geen enkel vrij weekeinde hebben. Zaterdag is winst in het thuisduel tegen het Waddinxveense ASW noodzakelijk om onderin weg te blijven. We hebben in onze eerste acht wedstrijden onnodig punten verspeeld.”

SPV’81
Zaterdagvierdeklasser SPV’81 heeft nog niet zoveel getraind. De helft van de al kleine selectie is afwezig vanwege blessures, corona of wintersport. 

“Ik ben benieuwd hoe we er als groep zaterdag voorstaan”, zegt SPV-trainer René Eyra bezorgd. “Dan spelen we onze enige oefenwedstrijd tegen Linschoten. Wie ik op moet stellen weet ik nog niet. Ik hoop dat de wintersportgangers coronavrij terugkomen. Omkleden doen we verspreid over de aanwezige kleedkamers.”

“We hervatten de competitie thuis tegen kampioenskandidaat Bergambacht. Het zit erin dat ik in de loop van het seizoen een beroep moet doen op spelers uit lagere elftallen.”

Wim Kroone

Freelance-redaceur Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden